Witam poraz enty :) Bylem dzisiaj po rolki do skutera bo stare mi sie juz starly, no i jestem tam i sie pytam pani sprzedawczyni (u nich w serwisie kupowalem skuterek) dlaczego mi skuter po sciagnieciu blokad jesdzie tylko 60km/h. Ona zapytala sie mnie gdzie sciagalem blokady no ja odpowiadam u kolegi i te 2 na slepej kiszce i wariator i ona powiedziala ze to nie wszystkie blokady orientuje sie ktos gdzie jest jeszcze ? Jak co skuter to TGB orion
CDI?
Ja widziałem tyle blokad w skuterze TGB:
zwężka w filtrze powietrza,
zwężka w króćcu ssącym,
króciec ssący o nie optymalnym kształcie,
blokowany CDI,
CDI z czujnikiem obrotów dzwona sprzęgła,
wydech blokowany w środku,
zapłon ustawiony za późno,
mała dysza w gaźniku,
poziom paliwa ustawiony fabrycznie tak by przy odkręconej do końca manetce nie można było uzyskać wysokich obrotów,
tulejka blokująca przepustnicę,
ustawienie szczeliny na świecy i jej ciepłota (fabrycznie w dwóch TGB pierwsza świeca miała szczelinę 0,45 mm a przy wyższej temperaturze dawała coraz słabszą iskrę),
tulejka wariatora.
To jest większość blokad które poznałem. Trzeba ich szukać po prostu.
odświeżam
czy możliwee jest aby skuter fabrycznie nie miał blokady na wariatorze???
Ja kupując skuter od razu u dealera nie miałem blokad już. Chyba wszystkie były ściągnięte więc na wariatorze chyba nie miał :D
Zawsze można odkręcić przeciwtalerz wariatora i sprawdzić
no właśnie on blokady musi mieć bo zasuwa 45/h ale nie mogłem za cholerę odkręcic przeciwtalerza. na pewno nie było tulei ani podkładki dystansowej. ostatnia nadzieja że koszyczek na rolki jest. ale muszę coś wykombinować z odkręceniem tej zakichanej śruby. mcie jakiś pomysł? śrubokręta w ząbki nie chcę pachać bo znając moje szczęście to się ułamią a klucza pneumatycznego nie mam
Klucz pneumatyczny nie jest potrzebny, jak wymieniłbyś pasek w drodze, daleko od domu? Na youtube masz filmik, jak odkręcić wariator, bez przyżądu blokującego "buzetti". Używasz do zablokowania wariatora płaskiego klucza 10-tkę.
Do mojej 150-tki, musiałem sam dorobić sobie przyżąd blokujący przeciwtależ, bo w moim skucie jest inaczej zrobiony napęd rozrusznika-bez zębatki na przeciwtalerzu i nie było by o co zablokować "buzetti".
pietro a masz linka?
Nie mam, ja to oglądałem jakieś 2 lata temu, wpisz sobie w youtube "odkręcanie wariatora" to na pewno znajdziesz
wpisałem odkręcić wariator płaski kucz i wyszły mi ćwiczenia na płaski brzuch , ha ha
nie wpisuj płaski klucz
widzę kilka metod, pokombinuję, w ostateczności zdejme wiatrak po prawej i przyyrzymam magneto- pewnie wtedy mi sioę tam odkręci. zobaczymy
cviekawe co się zepsuje
albo zainwestuj w "buzetti", kupisz na Mielochu, Racing Planet, albo na Allegro ;)
Pitro jak mam drugi zabek od ostraz iglicy to znaczy ze jest za wysoko?
zależy, może być ok.. a patrzyłeś na kolor świecy?