Witam, posiadam skuter Zipp Quantum gt5 2T z 2010r. i chciałbym ściągnąć mu blokady. Narazie jego v-max to jakieś 45-50 km/h a z górki dojdzie do 55km/h. Na przyśpieszenie nie narzekam chociaż mogłoby być lepiej. Kręci mi się tylko do 6 tys obrotów także chyba będę musiał wymienić moduł. Czy są w nim jeszcze jakieś inne blokady ?
Tak jak mowisz modul jest do wymiany, w filtrze powietrza jest takie plastikowa rorka zmniejszajaca doplyw powietrza, i jeszcze w tlumiku jest zawirowywacz. Slyszalem tez o jakiejs blokadzie w gazniku (zdejmowalem blokady w quantumie kolegi tez 2t).
Juniewicz, wyjmij tę RÓRKĘ z gaźnika i pierdzielnij się nią w głowę. Ile już tu razy pisałem o tym na forum. Ale na Was szkoda słów... Nie, nie można poszukać...Poza tym pierwsze słyszę o blokadzie w gaźniku w 2T. U mnie były:
1. Pierścień na wariatorze - pierwsza i najważniejsza blokada, o której nawet nie wspomniałeś.
2. Tak, moduł jest zablokowany.
3. Nie blokada ale jako ona jest traktowana - systam dopalania spalin.
I tyle...
Nie wyjmuj tej zwężki w filtrze bo Ci sie pogorszy wszystko...
Pogorszy się wszystko - warunki życia, zdrowie, krążenie, kondycja finansowa... A na serio to tak właśnie jest. Silnik dostanie za dużo powietrza i będzie wymagał więcej paliwa. Trzeba będzie dać wiekszą dyszę. Takiej ilości mieszanki nie da rady przepalić i będzie rzygał benzyną. i tyle "zyskasz".
A muszę wymieniać ten moduł ? Nie wystarczy np. odpiąć jakiś kabelek ? (podobno w niektórych skuterach tak jest)
To nie 4T. Musisz wymienić moduł. Wprawdzie niektórzy nacinają moduły w celu odblokowania:-D
A gdy dam sportowy moduł bardzo polepszą się osiągi ? I co ze spalaniem ?
Wzrośnie prędkosć maksymalna i może być odrobinkę mniej zamulony. Spalanie nie powinno wzrosnąć. Ja miałem zablokowany to palił mi na nim więcej niż na obecnym bez blokady przy większych prędkościach i obrotach.