Witam, mam skutera Keeway F-act 2t z 2007 roku i zmieniłem w nim już prawie wszystko. Ostatnio wymieniłem cylinder tłok i pierścienie o pojemności 60 ccm, kupiłem rolki 4,5 gram i sprężynki sprzęgła +2000, jeszcze tych dwóch ostatnich części nie wstawiłem. Wymieniłem w nim dyszę na większą, mechanik dobierał, więc jest dobrze, gaźnik był wymieniony, wariator też, z filtra powietrza wyciągnąłem tą rurkę, którą przechodzi powietrze i wstawiłem z większą przepustowością, moduł mam taki inny, nie seryjny, ale i tak to samo jest, bo skuter jedzie mak 45 km/h co jeszcze przeszkadza?
Zostają pierscień na wariatorze i zawirowywacz spalin. A poza tym nie za lekkie te rolki?
wariator jest wymieniony, więc blokady nie ma... jest tylko tulejka na której leży jest pasek, mam teraz seryjne rolki i bardzo ciężko jest mu ruszyć, ale jakby co to mam jeszcze rolki 5 gramowe, jakieś jeszcze cięższe i te właśnie 4,5 gram.
Sorki, faktycznie napisałeś o wariatorze... Hmm, a wstaw tę rurkę do obudowy filtra powietrza i zobacz co się stanie.
Wtedy gorzej pracuje silnik, bo ma za mało powietrza, nie wiem, co może w nim być, może moduł jest zablokowany
A jaki konkretnie masz moduł? Bo mi też już tylko to przychodzi na myśl... Gdy jedziesz z górki pełnym gazem to hamuje?
mam go na dotarciu, ale sprawdzę jutro, wiem, że na tym oryginalnym tak było, że hamował z górki, dzięki wielkie za pomoc, jakbyś mógł to wejdź jutro, ja napiszę jak będzie po tym jak sprawdzę w trasie, ale niestety nic nie jest napisane na tym module, także nie wiadomo jaki to jest
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie podpiąć się pod ten. Otóż Skuter kingway koyot silnik T4, przebieg ok 500km brak blokad na wariatorze, brak blokad na gaźniku, brak blokad na wydechu, brak blokad na filtrach i powietrza i paliwa, brak czujnika obrotów pod pokrywą, dwa różne moduły oba odblokowane z tego jeden tuningowy, a mimo to skuter rozpędza się do 45km/h z wiatrem do 50km/h z górki dłuuugiej do 60km/h obroty podczas jazdy przy starcie 6tys potem 5tys. Obroty na stopkach kręci do 10tys z chwilową przerwą w okolicach 6 tys ma ktoś jakiś pomysł? bo ja wymiękłem a może te typy tak mają, że 45-50 to max ich możliwości