Blokada, wymiana modułu bez efektów - Zipp Quantum R

Dzień dobry, mam Zipp Quantum R 50 2t, dzisiaj wymieniłem moduł na 'odblokowany' CDI racing.
Wszystko spoko, podłączyłem skuter chodzi ale nic się nie zmieniło... skuter jedynie na proste jeździ 47 nie 45.
Warto także wspomnieć, że na zegarze skacze wskazówka obrotomierza gwałtownie, nagle na 12 tysięcy...
Help?

może nie tylko moduł musisz zmienić a może moduł jest niewłaściwy

Wszędzie czytałem, że Zipp Quantum R ma blokadę tylko na module zapłonowym.
Kupiłem ten moduł: http://allegro.pl/show_item.php?item=5135715730
Jest on z przejściówką, wszystko pasuje, skuter jeździ- nawet szybciej odrobinę, ale nadal jest ta blokada ~45.
I niepokoją mnie te obroty :/

jesli skuter kreci wysokie obroty to ma moc ale nie potrafi jej przełożyc na koło ,jest to blokada warriatora

jest to tulejka która siedzi medzy talerzami warriatora , musisz ja usunac

jesli jej niema to masz za lekkie rolki

jesli kreci 12k bez problemów to masz własciwy moduł bo to jego max

/usunąc

Nie że kręci wysokie obroty, bo jadąć 30km po prostu wskazówka obrotomierza nagle się przesuwa na 12 tysięcy.
Ale nic nigdzie nie ma, że Quantum R ma blokadę na wariatorze.

masz zły moduł.

Wombat napisał:

masz zły moduł.

jak najbardziej skoro robi takie szopki :-) a wez wstaw ten oryginalny i gdy skuterek stoi na podstawce zobacz do ilu sie kreci

odepnij jeszcze tzw "różowy kabelek" (który u ciebie zapewne tak jak u mnie jest biało-niebieski) idący spod obudowy przekładni na moduł.
Niby moduł odblokowany powinien go olewać ale to nigdy nic nie wiadomo.
Ten kabelek ogranicza nie obroty a prędkość.

Wombat napisał:

odepnij jeszcze tzw "różowy kabelek" (który u ciebie zapewne tak jak u mnie jest biało-niebieski) idący spod obudowy przekładni na moduł.
Niby moduł odblokowany powinien go olewać ale to nigdy nic nie wiadomo.
Ten kabelek ogranicza nie obroty a prędkość.

Ten kabelek co idzie do modułu? Odpiąć go od modułu?

Tylko problem ze obrotami był też wcześniej, na starym module także.

jprdl.. a nie uważasz że należało to napisać wcześniej? zasugerowałeś wszystkim że masz problemy po zmianie modułu

Spokojnie, bez nerwów kolego ;-)
Głównie chodzi o to, że jakby mi skutera nie odblokowało, a o tych obrotach wspomniałem przy okazji :/
Ogólnie można poczytać, że Zipp Quantum R ma tylko blokadę na module... a moduł raczej przecież pasuje. Co jest nie tak? :/