Blokada w gaźniku?

Witam mam problem i potrzebuję szybkiej pomocy. Wymieniłem w CPI Popcorn’ie cylinder Stage6 Pro Sport i wydech Yasuni Racing. Nie posiadam blokad w skuterze ( w serwisie ściągane ) Idzie skuter jak burza po regulacji gaźnika ale przy 60 km/h nagle zatrzymuje i nie jedzie szybciej… Jakby ktoś złapał skuter i trzymał… Help :573: Nie wymieniłem membran w gaźniku na sportowe ale to powinien przekroczyć 60 xD

Masz zablokowany moduł który odcina zapłon :stuck_out_tongue:

Ej wiecie czy może taka wpół wystająca śrubka to jest blokada, bo jej nie mogę dokręcić, ani mój tato i nie chodzi mi o te dwie śrubki do regulacji…?

A może by tak zdjęcie? Albo chociaż gdzie masz tę śrubkę ?

W gaźniku jest taka na krzyżaka (śrubokręt) a te od regulowania na płaski są:P

W którym miejscu ją masz !! ?? Rozumiszł :wink:

Naprowadzę więc tak… filtr powietrza widzę przed sobą… dotykam gumki która odchodzi do gaźnika (łączy filtr i gaźnik) i lekko niżej i po prawej stronie jest ta śrubka która wystaje na 1,5 cm.

[ Dodano: 14-04-2009, 20:58 ]
Ta śrubka jest w gaźniku

To naprowadzanie zabrzmiało jak CyberSex :smiley: / RudY

[ Dodano: 14-04-2009, 21:00 ]
Jak tam lubisz xD

[ Dodano: 14-04-2009, 21:05 ]
Dobra teraz na poważnie ta śrubka to może być jakaś blokadaż I jak mam odblokować moduł, myślałem że to na serwisie zrobili ?

Aby odblokować moduł należy go wymienić

nie ta śrubka to chyba od regulacji obrotów

Jak 3 śrubki do regulacji Ale jej się nie da dokręcić a wystaje 1,5cm

[ Dodano: 14-04-2009, 21:14 ]
http://allegro.pl/item607075420_modul_zaplonowy_zipp_cpi_keeway_i_inne_bcm.html takie coś będzie OK?

Ale jesteś pewien że masz moduł zablokowany? Odcina Ci zapłon ?

Nie w 100% xD No ale mam 70cc i wydech sportowy i powinien iść przynajmniej 90 minimum a on przy 60 nie przekroczył

[ Dodano: 14-04-2009, 21:56 ]
Na 100% jest moduł odblokowany bo jakby nie był to by 45 cisnął

Nie prawda, moduł moze blokowac do 60, 70, 80, różnie.

A jest inna opcja np. nie założyłem sportowych membran:P a w 100% nie jestem pewien czy mi zapłon odcina :slight_smile:

Membrany niee. Odcina Ci skoro mówisz że nagle się zatrzymuje. POwinieneś kupić lepsszy sportowy moduł