Witam mam problem i potrzebuję szybkiej pomocy. Wymieniłem w CPI Popcorn’ie cylinder Stage6 Pro Sport i wydech Yasuni Racing. Nie posiadam blokad w skuterze ( w serwisie ściągane ) Idzie skuter jak burza po regulacji gaźnika ale przy 60 km/h nagle zatrzymuje i nie jedzie szybciej… Jakby ktoś złapał skuter i trzymał… Help :573: Nie wymieniłem membran w gaźniku na sportowe ale to powinien przekroczyć 60 xD
Masz zablokowany moduł który odcina zapłon
Ej wiecie czy może taka wpół wystająca śrubka to jest blokada, bo jej nie mogę dokręcić, ani mój tato i nie chodzi mi o te dwie śrubki do regulacji…?
A może by tak zdjęcie? Albo chociaż gdzie masz tę śrubkę ?
W gaźniku jest taka na krzyżaka (śrubokręt) a te od regulowania na płaski są:P
W którym miejscu ją masz !! ?? Rozumiszł
Naprowadzę więc tak… filtr powietrza widzę przed sobą… dotykam gumki która odchodzi do gaźnika (łączy filtr i gaźnik) i lekko niżej i po prawej stronie jest ta śrubka która wystaje na 1,5 cm.
[ Dodano: 14-04-2009, 20:58 ]
Ta śrubka jest w gaźniku
To naprowadzanie zabrzmiało jak CyberSex / RudY
[ Dodano: 14-04-2009, 21:00 ]
Jak tam lubisz xD
[ Dodano: 14-04-2009, 21:05 ]
Dobra teraz na poważnie ta śrubka to może być jakaś blokadaż I jak mam odblokować moduł, myślałem że to na serwisie zrobili ?
Aby odblokować moduł należy go wymienić
nie ta śrubka to chyba od regulacji obrotów
Jak 3 śrubki do regulacji Ale jej się nie da dokręcić a wystaje 1,5cm
[ Dodano: 14-04-2009, 21:14 ]
http://allegro.pl/item607075420_modul_zaplonowy_zipp_cpi_keeway_i_inne_bcm.html takie coś będzie OK?
Ale jesteś pewien że masz moduł zablokowany? Odcina Ci zapłon ?
Nie w 100% xD No ale mam 70cc i wydech sportowy i powinien iść przynajmniej 90 minimum a on przy 60 nie przekroczył
[ Dodano: 14-04-2009, 21:56 ]
Na 100% jest moduł odblokowany bo jakby nie był to by 45 cisnął
Nie prawda, moduł moze blokowac do 60, 70, 80, różnie.
A jest inna opcja np. nie założyłem sportowych membran:P a w 100% nie jestem pewien czy mi zapłon odcina
Membrany niee. Odcina Ci skoro mówisz że nagle się zatrzymuje. POwinieneś kupić lepsszy sportowy moduł