Blokada w filtrze powietrza

Siema,
Właśnie wyjąłem małą rurkę, która znajdowała się na pokrywie filtra powietrza (wewnątrz). Czy zdjęcie tej rurki spowoduje jakieś zmiany?
Czy więcej palić będzie skuter? Lepsze osiągi? Dusić się będzie?
Powiedzcie, co daje w ogóle ta rurka, i co ona blokuje?
Na razie znalazłem tylko tą blokadę w moim bzyku. Wiem, że jest jeszcze tuleja w przekładni, ale tam słaby dostęp jest, bo nie mam kluczy aby odkręcić przekładnie.

A i mój skuter to chiński Zipp Toros F16

Nie ma tulei. Jest sławetny kabelek na szóstym pinie w module.

A mógłbyś być tak miły i zrobić zdjęcie na swoim, i pokazać na jakim pinie jest ten kabelek? I wtedy co? przeciąć i gitara? A może na ten kabelek założyć jakiś przełącznik, i wtedy w razie kontroli włączam i jest już blokada?

Taa rurka w 50 za dużo ci nie da własciwie nic oprócz innego dzwięku może ci się dusić zresztą . Utnij różowy kabelek i po sprawie on powinien ci dochodzić do wario ten kabelek jak go znajdziesz przy karterze bo patrz gdzie idzie i dojdziesz do takiej jak by kostki nie wiem jak to nazwać i urywasz i po blokadzie.

Siema . Ja mam skuter Piaggio Zip. Mam z nim problem. Gdy przejadę jakieś 200 metrów zaczyna przerywać dusi się . Nie wiem co zrobić . Świeca nowa pompka nowa gaźnik czyściłem i wszystkie wężyki zmieniłem . Proszę o pomoc .

wyreguluj gaznik jaki masz w nim filtr i przy ilu km/h zaczyna się dusić?

izdebski12 napisał:

A mógłbyś być tak miły i zrobić zdjęcie na swoim, i pokazać na jakim pinie jest ten kabelek? I wtedy co? przeciąć i gitara? A może na ten kabelek założyć jakiś przełącznik, i wtedy w razie kontroli włączam i jest już blokada?

Znowu mam pisać to samo?

http://www.skuterowo.com/forums/topic/el-diablo#post-57417

Jak jadę 30km/h zaczyna przerywać i w tedy nie pojadę więcej niż 10km/h

izabelski a kto ci bedzie sprawdzał blkode na module ?? Ja z wszystkiego ma zdjęte i jeszcze większy cylinder wstawiłem i na suszarke mnie brali przy 67 (ale przepisowo jechałem) i nic mi nie zrobili nikt cię nie bedzie kontrolował .
PiaGGioxD ale od początku ci się tak dzieje czy zdjełeś zwężke bo jak zwężke zdjołeś to bedzie ci się dusił musisz dać większą dysze tak to żeby mieszanka była prawidłowa to normalne.

jaką zwężkę . gdzie ona się znajduje

w filtrze powietrza tam gdzie jest wariator to nad tym to masz...we wnątrz musisz odkręcić dekiel ale jeśli nic tam nie ruszałeś to jest ok. Od kiedy ci siędusi ten skuter grzebałeś coś przy gazniku?

gaźnik był czyszczony ,przerywa mi tak gdzieś od tygodnia

więc go wyregulój pożadnie i czy napewno go dobrze skręciłeś? Ja tak miałem zle skręciłem i się membrana zaplokowała i 20km/h jechałem odkręc dekiel i sprawdz czy dobrze jest włożona spręćyna to 2 t czy 4t?

Moderacja leży - temat Izdebskiego, wtrąca się ni z tego ni z owego z offtopem PiaGGioxD i kij wie o co chodzi i kto do kogo mówi. :(

Mam wrażenie, że na forum siedzą 14-latki, które śmiecą trollingiem gdzie popadnie.

albo zakładaja po 15 tematów o przegladzie technicznym było juz chyba z 5 takich samych tematów
nie wpisza w wyszukiwarke czy jest juz taki temat tylko zakładaja nowe

PiaGGioxD, no bo to rzeczywiście taki ogromny problem założyć własny temat...