Blokada w filtrze powietrza Keeway

Witam. Mam problem z blokada na filtrze powietrza w Keeway’u Focus’ie. Może mi ktos powiedzieć czy to jest blokadą? http://img233.imageshack.us/img233/6084/fotka539hy6.jpg Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie więc założyłem temat.

Według mnie to nie jest blokada… ziomek mial taki sqt i ja wyjal… spadlo mu przyspieszenie… zostaw filtr… luknij w gazior, wario i wydech :slight_smile:

Dzięki pytam bo właśnie kupiłem wydech i coś mi słabo łapie na ruch manetka :frowning: ( na seryjnym tłumiku szedł jakos na koło a na tym nie daje rady ;/ :cry:

miałem coś podobnego ale wyjmowane nie wiem jak u Ciebie jest. Brat wyjoł nie wiedziałem kiedy i ja wsiadam a tu ani przyśpieszenia ani nic. Skuter rozkręcony i przypadniek otwieram szafkę z lutownicą itp patrze a tam takie coś i sobie mówił co za De… Założyłem i jest Oki:) Więc lepiej nie zdejmuj;) Pozdro

Jak się zmienia wydech to się robi regulacje napedu i gaźnika!!!

zrób tak, kup dyszę 75/80 z tego filtra wyrwij tą końcówkę, po prostu pociągnij za ten “komin” który wystaje z zewnątrz filtra wsadź do gaźnika dysze minimum 75 i wyreguluj, będzie dużo lepiej chodzić. Ja na seryjnym focusię jak tą zwężkę wyrwałem i wsadziłem dysze 75 to była różnica w dynamice, a Ty masz sportowy wydech więc już należało by to zrobić, będziesz miał dużo lepszy dźwię, bardziej basowy i lepiej na manetką będzie reagował:D PS. nie dziwcie się jak wyjmujecie tą zwężkę że skuter nie jeździ bo dostaje za dużo powietrza dlatego trzeba zwiększyć dyszę i jest idealnie więc nie gadajcie bzdur żeby tego nie wyciągać bo skuter nie będzie jeździć, właśnie przeciwnie pod warunkiem że dostanie większą dysze.

To jest rurka, żeby syfu nie łapał do gaźnika, co się osadza na ściankach filtra. Powietrze się tam zawirowuje tak, że nie wcięga tego, co przejdzie przez gąbkę :wink:

hahahaha :lol: To jest blokada a nie żadna rurka żeby syf do gaźnika nie przechodzić, gdyby to nie była blokada tylko tak jak Ty mówisz to nie była by ta rurka zwężona o prawie 3/4 tylko była by takiej średnicy jak ten otwór po wyrwaniu tej rurki więc nie gadaj głupot.

No to jutro jadł do motoryzacyjnego po dysze :slight_smile: a jak mówicie ze wyregulować gaźnik to chodzi wam o mieszankę?? czy obroty? :oops:

Najpierw wyczyścił gaźnik i filtr powietrza, nie zapomnij potem filtra nasączyć odpowiednim olejem do filtrów bo jak tego nie zrobisz możesz załatwić sobie cylinder. Potem regulować, obroty żeby nie gasą i mieszankę żeby była odpowiednia i położenie iglicy. Dobre wyregulowanie gaźnika można roz poznać po kolorze świecy, ma mieć kolor kawy z mlekiem, a skuter powinien płynnie wchodzić i schodzić z obrotów i równocześnie nie przerywałna niskich jak i wysokich obrotach. Wciśnij “pomógł” jak Ci pomogłem :stuck_out_tongue:

Mafioz, jeśli jest zwężona, to masz oczywiście racją. Ale ja np. mam tak, ale o normalnej średnicy, takiej jak w gaźniku. :wink:

a ze sprężynkami i sprężyna centralna nic nie robić?

jak masz je seryjne to centralną minimum +15% TopRacing max +22 sprężynki sprzęgła niebieskie Hebo i regulacja rolkami. Chyba że skuter będzie dobrze jeździć .

Ja ma zmieniony tylko wydech i rolki i nic więcej. Czyli mam kupić dyszł, sprężynę centralną +15% i sprężynki sprzęgła +22% i to wszystko czy coś jeszcze??

nie nie xD sprężynę centralną +15% TopRacing albo +22% ciężko określić, najlepiej kup te 2 i zobacz która lepsza. a sprężynki sprzęgła to Hebo niebieskie.

Tak to jest blokada!Ja jej nie wyjmowalem bo wtedy tak buczy z filtra wywiercilem 2dziurki i dalem dysze 65!

A jak na razie bym wymienić tylko dysze na większą to dało by to lepsze przyspieszenie czy lepiej najpierw sprężynki :?: ?? :?: :?:

dysza da Ci lepszł reakcją na manetką gazu a sprężynki dadzą Ci lepszy start. na v-max dysza Ci nic prawie nie da, jedynie na przyśpieszenie jest szansa że lekko się poprawi a przede wszystkim będzie skuter miał trochę więcej mocy, ale tylko trochę ;p najlepiej kup dysze i sprężynki, dysza 10zł kosztuje tylko ;p

Aha… a czy żeby kupić tą dysze to muszę ją mieć na wzór czy będą wiedzieli w sklepie?? :idea:

[ Dodano: 2008-08-14, 14:00 ]
Mafioz, mogę spytać ile ci leci twój skut :?: :stuck_out_tongue:

idł do sklepu i poproś o dyszę do gaźników mikuni albo powiedz że dyszę do keeway. Mój leci licznikowe 85 ale jest nie wyregulowany odpowiednio, pasek zjechany i wario seryjne i chyba nie wyrabia z przeniesieniem napędu i dlatego tylko 85 ;/