Błędy kodów romet gt max 125

Witam wszystkich, W posiadaniu Romet GT max 125, 2024 r., pojawiły mi błędy kodów na desce ,
PO 123
PO 133
PO 505
PO SKASOWANIU BŁĘDÓW, WRACAJ , PROSZĘ O POMOC .

czyli generalnie
czujnik położenia przepustnicy
sonda lambda
układ sterowania biegiem jałowym

ale dwa ostatnie mogą być spowodowane pierwszym - czyli czujnikiem położenia przepustnicy.
Trzeba zmierzyć wartości jakie pokazuje albo podmienić przepustnice

Siemanko , dzięki za info motor jest nowy , po gwarancji ,przepustnica nowa czy wyscyscic
Jak to zmierzyć??

miernikiem na stykach we wtyczce. ale skoro pytasz jak to mierzyc to raczej nie jest robota dla ciebie. zwłaszcza że nie bardzo jest dokumentacja z prawidłowymi wartościami.

Dobra , spoko ,przy zamkniętej 0.4-0.7v
Otwarta 4.0-4.8 v
W lutym kupiłem maszynę , przejechane 8700
Nierówna praca silnika , gaśnie na postoju , czuć spaliny ??

czuć spaliny… to chyba normalne jak silnik pracuje.
A może chodziło ci o to że czuc paliwo w spalinach? Tak jakby nie przepalał do końca?

Sorry tak , mówisz nie przepala do końca, zdemontowalem czujnik , sprawdziłem wszystkie piny jest prąd, podłączyłem do obd , na zamkniętym 28% , otwarty wzrasta , pojawia się już tylko jeden

błąd PO123,

Po odpaleniu dostaje odrazu wysokich obrotów

Zamówiłem nowy czujnik

Ziomuś
Wymieniłem czujnik skasowałem błędy , narazie śmiga jak wariat , jesteś wielki dzięki za pomoc , stawiam butelkę :mechanical_arm::muscle::mechanical_arm:

ciesz sie że cie choć troche naprowadziłem na temat.

A jeszcze jedno pytanko.
W tym modelu jest możliwość zwiększenia mocy np. poprzez wymianę eku na 330??

śladowa. to jest gówno a z gówna bata nie ukręcisz.
to jest nawet podwójne gówno bo markowe 125 mają 12-15KM a ten ma wyjściowo z 9,5KM.
Tu nie ma z czego brać. Tylko zmiana pojemności na 150, dopasowanie map do nowej pojemności…itd. I osiągniesz może tylko co zdrowa markowa seria.

Dobra dzięki wielkie

Siemanko ziomuś

Syn kupił rower elektryczny Sharp , nie wiesz może jak zdjąć blokadę z tego Porsche ??