Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na forum. Od kilku dni jestem właścicielem Kymco Bet&Win. Poznaję skuter, przejechałem dopiero ok. 100 km. Mam pytanie do użytkowników czy też osób znających ten model, dotyczące kontrolek świateł długich i krótkich. Wszystkie inne kontrolki - kierunkowskazów, oleju świecą mocnym światłem a kontrolki świateł praktycznie są niewidoczne w dzień, po przyłożeniu dłoni podświetlenie jest ledwo widoczne - czy to jest standard czy coś jest nie tak z tymi kontrolkami. Proszę o informację czy mam zwrócić na to uwagę w serwisie przy pierwszym przeglądzie.
Pewnie chodzi Ci o niebieską kontrolkę długich świateł? W moim Kymco Vitality też nie widać jej w dzień,dopiero w nocy i to też słabo,więc chyba w każdym Kymco tak jest.
Ona musi taka być, w dzień nie używamy długich świateł, a w nocy nie może oślepiać gdyż można ich używać tylko poza terenem zabudowanym - gdzie zazwyczaj nie ma oświetlenia drogi. Ja to przerobiłem, jak w swoim zmieniałem podświetlenie tablicy na LED-y, to też wsadziłem mocniejsze kontrolki. Przy pierwszej jeździe na długich w nocy od razu na drugi dzień zmieniłem z powrotem kontrolkę długich na słabszą, naprawdę przeszkadzała w jeździe.
Dokładnie, ta kontrolka nie może mocno świecić bo rozprasza uwagę.
Mi było słabo to wsadziłem tam niebieskiego LED'a. Na kierunki tak samo są ledy wsadzone. :)
W moim Bet&Win są dwie słąbo podświetlone kontrolki - drogowe/długie i mijania czyli te które używamy całą dobę. Czy to rzeczywiście standard aby nie męczyć czy też przyciągać wzroku?