Witam, mam takowe pytanie. Zdjąłem pokrywę, dostałem się do filtra powietrznego. Było do okoła pełno syfu, ale mniejsza o to. Na około połowie powierzchni kolektora była widoczna benzyna tzn był mokry plastik z benzyny, filtr przesiąknięty benzyną. Czy to w czymś przeszkadzał Czy może coś jest źle ustawione? Dodam że spala mi dość dużo.
może benzyna z gaźnika cofa się do filtra
może ci zgasnąć w czasie jazdy, musisz sprawdźić czy zawór iglicowy (ten stożek) czy jest gładki, sprawdź czy ci pływaki nie zapełniają się benzyną (poprostu zanurz je w benzynie), jeszcze jest do prawdzenia membranka kranika, ale nie wiem co trzeba z nią zrobić…
jak spr pływak?
jezeli chodzi o kranik paliwa to po odlaczeniu wezyka paliwowego nie powinna isc z niego benzyna. to znak ze membranka jest wporzadku, benzyna powinna isc dopiero wtedy gdy będziemy ssac za wezyk podcisnienia ( ten mniejszy na ogół), w tym momecie z wezyka paliwowego powinna poleciec benzyna
poprostu odkręcasz tą śrubę co go mocuje i nalewasz benzyny do jakiegoś naczynia i wsadzasz tam pływak i patrzysz czy ci się nie napełnia benzynąsqt napisał:
jak spr pływak?
btw. jak składasz gaźnik to w odwrotnej kolejności niż rozbierałeś