Więc mam taki problem założyłem cylinder 72 ccm z tłokiem nowe pierścienie po dwóch miesiącach silnik się zaczol grzać myślalem ze to tłok wiec go wymieniłem ale silnik nadal się grzej proszę o pomoc bo nie wiem co może być przyczyna ?
regulacja mieszanki?
A dokładniej ? Ogólnie to jest 4t
to może ty dokładniej?
zmieniłeś tylko tłok z cylinderm? a regulacja gaźnika była? a głowica?
po czym wnosisz że się grzeje ? olej jest?
Jak już pisałem zmieniłem cylinder tłok pierścienie głowicy nie musiałem bo kopiłem odpowiedni tłok olej jest. Przejadę nim np. 100m i silnik bardzo gorący na wolnych też się grzeje
Regulacja tez była napisałem już ze jeździłem nim 2 miesiące i wszystko było dobrze
Do 72 ccm jest inna głowica niż do 49ccm i to jaki masz tłok nie ma tu żadnego znaczenia.
wojo12332 napisał:
Regulacja tez była napisałem już ze jeździłem nim 2 miesiące i wszystko było dobrze
wiec moze sie zderegulował??
Tak jest, dużo większe zawory i większy kanał dolotowy (wydechowy chyba ten sam):Dmadi napisał:
Do 72 ccm jest inna głowica niż do 49ccm i to jaki masz tłok nie ma tu żadnego znaczenia.
No jak kupowałem w sklepie sprzedawca powiedział ze nie trzeba głowicy że wszystko pasuje
I czy przez głowice grzał by sie silnik jak przez dwa miesiące było wszytko ok ??
Jaki kolor ma świeca?
szybko robi sie czarna
a dysza? Powinna być 90:)
Ciekawe, a u mnie paradoksalnie na tej dyszy fabrycznej miałem kawe z mlekiem, a teraz mam czarną;) Ale to taka ciekawostka;)