Witam Jestem W Posiadaniu Benzera Yankee 50/110 Problem Wyglada Tak:
Brak Ladowania Akumulatora Na Wlaczonych Swiatłach Mijania Bez Swiatel ( 2 Godzinki i Aku Naladowany) Odpale Swiatla I Sie Rozladuje :(
Wymienione Czesci:
-Stator z 2 cewkowego Na 6 Cewkowy ( Niestesty Nie dzialalo) - Tak Wiec Wstawilem Stator 8 Cewkowy ( Dziala Ale Bez Swiateł) -Regualor Napiecia Wymieniany 4x -Instalacja Elektryczna Nowa
Co Moze Byc Przyczyna Braku tego Ladowania? Jak By Ktos Mogł Podzucic Zdjecie Orginalnego Statora ( 6 cewek) Byl bym Wdzieczny Pomocy!
U mnie też tak jest i mówia mi, że trzeba zdjać koło magnesowe i wyczyscić stojan prądnicy. Sprawdziłbym też stan styków kostki pradnicy i ścisłosć połączenia.
Cześć też mam ten sam problem co ty mam minimalne ładowanie drucik sie ledwo żazy z żarówki silnik jest nowy stomp 140 dokupiłem stator 6 cewek i nowy regulator cewka zapłonowa oraz moduł i dalej to samo :p
Sprawa jest prosta. Do zbadania pętla masy pojazdu. Masz stator który cewkami zasila oświetlenie i jest tylko odczep na ładowanie. Zmień żarówki na słabsze. do kolegi, któremu zarówki ledwo świecą… żarówki nie mają masy i świecą dwa włókna stąd słabe światła.