Benzer Yankee 50/110 - brak ładowania akumulatora

Witam Jestem W Posiadaniu Benzera Yankee 50/110 Problem Wyglada Tak:

Brak Ladowania Akumulatora Na Wlaczonych Swiatłach Mijania Bez Swiatel ( 2 Godzinki i Aku Naladowany) Odpale Swiatla I Sie Rozladuje :(

Wymienione Czesci:

-Stator z 2 cewkowego Na 6 Cewkowy ( Niestesty Nie dzialalo)
- Tak Wiec Wstawilem Stator 8 Cewkowy ( Dziala Ale Bez Swiateł)
-Regualor Napiecia Wymieniany 4x
-Instalacja Elektryczna Nowa

Co Moze Byc Przyczyna Braku tego Ladowania? Jak By Ktos Mogł Podzucic Zdjecie Orginalnego Statora ( 6 cewek) Byl bym Wdzieczny Pomocy!

mi przywiezli ze zjebanym regulatorem napiecia. hehe ale tez tak mam jak ty.. za slabe ładowanie za mocne żarówki. wmymien na słabsze moze.

A jakie napięcie masz na wolnych obrotach i na dużych z WYŁĄCZONYMI światłami?

nie pamietam ale liczac żarówki bylo nie wystarczajace.

U mnie też tak jest i mówia mi, że trzeba zdjać koło magnesowe i wyczyscić stojan prądnicy. Sprawdziłbym też stan styków kostki pradnicy i ścisłosć połączenia.

Cześć też mam ten sam problem co ty mam minimalne ładowanie drucik sie ledwo żazy z żarówki silnik jest nowy stomp 140 dokupiłem stator 6 cewek i nowy regulator cewka zapłonowa oraz moduł i dalej to samo :p

I jak z tym uporałes się u mnie to samo na 110cc

Sprawa jest prosta. Do zbadania pętla masy pojazdu. Masz stator który cewkami zasila oświetlenie i jest tylko odczep na ładowanie. Zmień żarówki na słabsze. do kolegi, któremu zarówki ledwo świecą… żarówki nie mają masy i świecą dwa włókna stąd słabe światła.

myślisz że przez 5 lat nie dali sobie rady? :slight_smile:
dla kolego Bartka Pieca nominacja do złotej łopaty 2020.

Nie zauważyłem, że to odkop :open_mouth: