Benzer - wymiana cylindra.

Witam,
chce wymienić cylinder wszystko wiem u mechanika w mojej okolicy z częściami i założeniem biorą ok 350 zł, chce wymienic ponieważ, kurde nie docierałem swojego motoroweru, wszystko ładnie pięknie, ale nie jeździłęm na 4 wiem wiem błąd i teraz na biegach mi ładnie kręci ale na tej 4 nic ;/ czy jak wymienie cylek i będę go docierał od nowa to osiągi będą lepsze czy zawaliłem cały silnik ?? ;/ Lub też kupić chiński silnik 125ccm ;) jeżdżę Benzer Dafier

Jak tak to kup silnik 110ccm3 bo wielkosciowo jest taki sam a 125 ccm3 jest większy (uważaj na oszustów na allegro pisza 125 a zdjęcie jest 110ccm3 ), powiem tak 4 jest od ekonomicznej jazdy ona nie ma tak przyśpieszać tylko jechać ekonomicznie a 1-2-3 są od tego tak jak w samochodzi dlaczego ludzie jadą samochodem 40km/h na 5 ? bo są niższe obroty i silnik mniej spala tak samo jest z motorowerami , i jeszcze powiem tak jak nie chce jechać wogule na 4 to coś może być ze skrzynią biegów, a jak to nie skrzynia to wymiana cylka da ci większa przyspieszenie ale tej 4 nie naprawisz przez cylek

Kolego a gaźnik regulowałeś?
Mocy niema i dla tego nie idzie na 4.
A po drugie to 50 cm3 więc pod górkę też nie pójdzie na tym biegu.