Benzer WS 50 Serwis, wymiana olejów proszę o pomoc

Witam kupiłem nie dawno Bezner WS 50 i mam parę pytań w sprawie tego motoroweru bardzo proszę o pomoc!!!

Wymiana oleju silnikowego , jaki jest najlepszy ?
Wymiana oleju w skrzyni biegów jeśli jest coś takiego, co i jak, jaki olej ?
Czy on posiada jakieś filtry?
Co jeszcze można wymienić ?

Z góry dziękuje za poświęcony czas :)

hej
1. facet w sklepie z olejami mówił mi ze najlepszy jest motul. Np Motul 5100 10W40
2. Silnik, sprzęgło i skrzynia są połączone i wszystko jest skąpane w oleju silnikowym.
3. posiada filtr oleju którego się nie wymienia, filtr powietrza i filtr paliwa.
Po zakupie warto sprawdzić rzeczy eksploatacyjne: klocki, linki, płyn hamulcowy etc.

ile tam tego oleju wchodzi?
Pytałem sie o skrzynie bo są po lewej stronie jak się siedzi są korki jeden od góry drugi od boku i pod spodem ( przy skrzyni biegów ) też jeden korek i po co to? Skoro olej silnikowy jest po prawej stronie ??? Do hamulców jaki polecasz?

0,9l pół syntetyk [ja leje lotosa] te korki srebrne po lewej są od zapłonu po prawej masz wlew,pod spodem masz spust i napinacz rozrządu.

Na pewno 0.9? Ja zawsze 0.7 +ewentualna dolewka leje:)
+
Olej do silnika jest JEDEN.Musi być do motocykli z MOKRYM spręgłem.
+
Wlew masz koło kopki, plastikowa nakrętka z miarką. Pod spodem spuszczanie to jest śruba wkręcona do prosta, nie pod SKOSEM.

Racja 0,7-0,75 u mnie 0,9 bo chłodnica dochodzi i napisałem jak u mnie.

Dobra dzięki ktoś poda jakiś dobry w miarę tani olej ?
Czyli do tych korków od strony skrzyni biegów nic się nie wlewa?

Olej najlepiej pół syntetyk czy syntetyk motorek ma dopiero 2 lata i ponad 10 tyś przebiegu dla tego pytam.