Witam kupiłem nie dawno Bezner WS 50 i mam parę pytań w sprawie tego motoroweru bardzo proszę o pomoc!!!
Wymiana oleju silnikowego , jaki jest najlepszy ? Wymiana oleju w skrzyni biegów jeśli jest coś takiego, co i jak, jaki olej ? Czy on posiada jakieś filtry? Co jeszcze można wymienić ?
hej 1. facet w sklepie z olejami mówił mi ze najlepszy jest motul. Np Motul 5100 10W40 2. Silnik, sprzęgło i skrzynia są połączone i wszystko jest skąpane w oleju silnikowym. 3. posiada filtr oleju którego się nie wymienia, filtr powietrza i filtr paliwa. Po zakupie warto sprawdzić rzeczy eksploatacyjne: klocki, linki, płyn hamulcowy etc.
ile tam tego oleju wchodzi? Pytałem sie o skrzynie bo są po lewej stronie jak się siedzi są korki jeden od góry drugi od boku i pod spodem ( przy skrzyni biegów ) też jeden korek i po co to? Skoro olej silnikowy jest po prawej stronie ??? Do hamulców jaki polecasz?
Na pewno 0.9? Ja zawsze 0.7 +ewentualna dolewka leje:) + Olej do silnika jest JEDEN.Musi być do motocykli z MOKRYM spręgłem. + Wlew masz koło kopki, plastikowa nakrętka z miarką. Pod spodem spuszczanie to jest śruba wkręcona do prosta, nie pod SKOSEM.