Benzer WS 50 ccm na 72 ccm.

Czy przy zmianie tłoka i cylindra ja będę ścigał glowicę musze uważać na rozrząd czy trzeba coś zaznaczyć jak tak to jak ?
czy muszę po takiej zmianie regulować zawory czy mogą być jak wcześniej chodził na 50 ccm z góry dziękuje jestem zielony proszę o wyrozumiałość
macie moze jakis sklep wysyłkowy gdzie moge kupic w dobrej cenie taki zestaw

co do rozrządu to wystarczy ustawić górny punkt martwy tłoka - tz. według znaków tak by zębatka nie spadła z łańcuszka i delikatnie wyciągnąć głowicę i cylek , nowy wsadzić , ustawić wałek w głowicy by pasował do zębatki rozrządu - poskładać wsio do kupy i należało by ustawić zaworki - choć niekiedy nie ma takiej potrzeby - ale jest zalecane by mieć pewniść czy wsio gra , niekiedy nowy tłok nie współgra ze starą głowicą i wtedy trzeba regulować zawory.

moze jest jakis konkretny filmik gdzieś jak to zrobić wszystko

korektor kosztuje 2,50 w pędzelku nie drogi wydatek do tego 1 litr benzyny ekstrakcyjnej 5zł. Ja mam Zumico gr 200 ściągnąłem cały cylek to sobie zdezynfekowałem i pozaznaczałem lepiej zaznacz bo jak ściągniesz głowice mimo iż ustawisz na znaki to zobaczysz że wałek rozrządu jeszcze się dość znacznie rusza na boki a tak pozaznaczałem na świętego spokoju tak samo na łańcuchu i jest pewne że trafi na swoje miejsce. lepiej wydać te 7,50 niż potem ponad 100zł.

jest gdzieś film krok po kroku czekam moze cos ktos wie

http://www.skuterowo.com/poradnik-ustawianie-zaworow-4t/

Sam pisałem artykuł, jak widzisz, jest na tej stronie, mam nadzieję, że Ci wystarczy :D