Witam. Kilka dni temu zauważyłem że w moim bzyku mocno popękana jest guma od filtra powietrza (przy wejściu do gaźnika).
Gdy jadę 65km/h zaczyna mnie szarpać. Prędzej tak nie miałem. Czy to jest przyczyną ? Warto założyć stożkowy ?
irasiexx2 napisał:
Warto założyć stożkowy ?
Nie warto.
czemu ?
bo bedzię głośno, eksploatacja stanie sie kłopotliwa i trzeba go bedzię regulowac od nowa - a o osiągów w seryjnym silniku ci nie podniesie
to w takim razie lepiej zmienić gumę na nową tak ?
yhy. słuszny wniosek.
Poza tym stożki(te tanie) przepuszczają pełno syfu do gaźnika i co chwila trzeba je czyścić, nie mówiąc o tym że zmieniając na stożek dostaje więcej powietrza, a gdy nie zmieni się dyszy na większą bądź odpowiednio nie wyreguluje to mieszanka będzie uboga jak będziesz cisnął ostro i wykończy z czasem kit:)
wszystkie stożki przepuszczają więcej syfu, zwłaszcza najtwardszego kwarcu. Co z kolei nie znaczy że to jakoś dramatycznie silnikowi szkodzi.
to zależy gdzie się jeździ. Po mieście nie ma dramatu a na polnych drogach to już gorzej
chyba jednak kupię stożek ale gąbkowy bo słyszałem że lepszy ;) a wymienić dyszę na większą to chyba nie problem nie ?
tłumacz mu a on i tak kupi stożek....co za ludzie..
koniecznie kup sobie stożek. Silnik ci szarpie a ty zamiast naprawić będziesz bezmyślnie tuningował :)