Benzer Barnet GP2ST i GP4ST - opinie i różnice.

witam zakładam ten dział bo mało pisze na temat tego typu modelu proszę o wasze opinie co myślicie o tym skuterze z 2012r. kupiłem go wczoraj i chciał bym wiedzieć jakie ma słabe punkty jak i swoje zalety z tego co wiem jest on na chińskiej produkcji ale na pod zespołach suzuki podobno też łańcuch produkcji USA. wiec CHiny,Japonia,USA. mogło wyjść z tego coś dobrego? czekam na wasze zdania opinie. Jak przyjadę ponad 100km napisze coś jeszcze tu pozdrawiam Radek.

- foto i opis
http://skuterdlaciebie.pl/skutery?page=shop.product_details&flypage=sdcprodukt.tpl&product_id=135&category_id=1

Skuter Barnet jest produkowany dla Benzera przez chińską firmę Wangye

http://www.wangyemotor.com/html/product-Overview.asp?id=1226

Skuter jakościowo nie jest zły. Rok temu był test tego modelu w Świecie Motocykli i redaktor, który go testował był zadowolony ze skutera. Benzer sprzedaje go z trzema typami silników: 50cmm-2T, 50cmm-4T i 125-4T. Z pięćdziesiątek najlepsza opcja, to dwusuw. Z uwagi na gabaryty i masę skutera jest to lepsza opcja niż 4T 139QMB. Jednak na prawdę fajnie jeździ się tym skuterem z silnikiem 125. Jeżeli chodzi o jakość, to jest to lepszy skuter od marketowych i najtańszych quantumopodobnych typu toros Fresco, Zipp GP 500, czy Romer RXL. Największą zaletą tego skutera to wygoda jazdy. Duża podłoga, możliwość wyciągnięcia nóg i bardzo wygodna kanapa. sinik 50 2T daje radę, a 125 zapewnia dobrą dynamikę, niskie spalanie i ładny dźwięk. Z minusów to schowek pod kanapą jest trochę mały, jak na taki duży skuter. Poza tym, jak w większości chińczyków trzeba sprawdzić połączenia elektryki, a zwłaszcza punkty masowe, ponieważ najczęściej punkt masy jest przykręcony do lakierowanych miejsc i styk zapewnia tylko gwint śruby. Z czasem połączenie koroduje i dzieją się różne cuda, dlatego najlepiej to rozkręcić, oczyścić do gołej blachy i dobrze skręcić, przy okazji smarując smarem do styków elektrycznych lub smarem miedzianym.

dzięki j23 o takie właśnie opinie mi chodziło konkretnie na temat tak to prawda co do schowka mały jak na tak duży model Benzera nie każdy kask wejdzie tam musiałem do kupić za 100zł schowek na bagażnik i myślę ze ten minus z pakowność będzie lepiej, co do połączenia elektryki,zobaczę dokładnie jak to wygląda a pewnie masz racje i będzie trzeba to poprawić pozd....

po przejechaniu 1000km skuter chodzi lepiej i co raz szybciej rozwija prędkości do 65 (na liczniku 75km) pali nieco więcej paliwa niż 2,2 jedno co mi się nie podoba ze trzeba płacić za przeglądy 90zł przy kupnie facet nic nie gadał ze będzie trzeba płacić za to a jak wiadomo są Obowiazkowe żeby gwarancja była ważna ;/ po przyjechaniu min... 4000km dopisze jeszcze na ten temat jak skuter się zachowuje i czy będzie śmigał bez awaryjnie do tego czasu. może ktoś coś napisać do niego na temat blokad czy warto ściągać i co myślicie o modem który ma niby mu pomóc rozwijaniu lepszych prędkości ;] pozd...