Witam. Jak w temacie posiadam Benelli quatro novex z 2010 roku 50cm. Skuter jest odblokowany. Mam w nim ten elektroniczny licznik i podaje że na prostej drodze rozpędzam się do 70 km/h. Ale chciałbym troszkę więcej i dlatego piszę. Co muszę wymienić aby jechał szybciej? Wydech, wariator, rolki /? co jeszcze ? proszę o pomoc i podanie już konkretnych przykładów i rodzajów tych części. Chcę aby mi ruszał zrywniej czyli trzeba założyć twardsze sprężynki ? ale moim głównym celem jest polepszenie v-max a nie przyspieszenia, bo ładnie przyspiesza. Dziękuję i czekam na wskazówki.
Nikt nie pomoże ?
Na początek idź w kierunku wariatora jakiegoś lepszego : polini , malossi itd. Lepszy wydech z pewnością też coś by dał , np taki laser x-pro. Dokładnie nie powiem ci jakie części są najlepsze - poczytaj i sam wybierz.
Będę szukał. A kazdy wariator polini będzie pasowal? Czy sa jakieś konkretne rodzaje ?
Kupujesz dla chińskiego 2t - czyli praktycznie każdy
TYLKO
Uwaga! Dotyczy chińskich skuterów jak Zipp, Motowell, Magnus, Motobi itp - wariator pasuje na wał o średnicy 12,8mm - upewnij się przed zamówieniem.
Będę zamawial z mielocha. Na co patrzec ;) co polecacie
Top Racing, Power Force...
Stage6
Filippo73 napisał:
Stage6
A Ty to na prowizji u nich jesteś?, wszystkim to samo polecasz :)
a wymieniać od razu sprzęgło ?
czy mogę zamontować wariator który nie jest dedykowany dla benelli quatronovex ? bo na mielochu nie ma wariatorów do takiego skutera.
możesz, jeżeli pasują średnice to nie ma przeciwskazań