Barton Sprint RS 50

Witam od soboty jestem posiadaczem Bartona Sprint rs 50 i gdy go zapalalem to gdy puszczaalem gaz to gasl( za małe obroty)- pojechalem do wujka mechanika i powiedzial ze tak byc nie moze wiec pobawil sie biegiem jalowym i teraz nie gasnie ale cos wolno jedzie - mam 20 km przejechane na nim a on po polnej drodze na 3 jedzie 30 tak do 35 km/h a na 4 troche ciezko mu i bardzo szybciej od tego 30/35 nie jedzie i teraz pytanie czy to ma tak byc czy Wujek za bardzo wzbogacil mieszanke ? wszystko normalnie chodzi nie dlawi sie a ni nic tylko nie wiem czy on ma tyle jechac bo z tego co mowil mi sprzedawca w salonie to motorowery nie maja blokad i maja jechac ponad 70. Na dotarcie mam 300-350 km. Czy on ma tyle jechac bo jest na dotarciu do 40 km/h ? Obroty skacza do 7000 tys a krytycznie na czerwonym jest 11 tys. Z tego co pisze to na 7000 tys. ma najwieksza moc pozniej juz spada. A motor byl ustawiany na poczatku przez NIBY facowcow w salonie. Na srubie od biegu jalowego jest taka kreska markerem zaznaczona wiec nie wiem czy jak to zobacza to uznaja gwarancje ?

A przed tym jak wujek go robił, to (poza obrotami jałowymi) dobrze chodził ??

tak samo jak teraz tylko gasl. Jutro jak zarejestruje go to zobacze ile wyciagnie. Bo na polnej to moze mial za duze opory.

Ładnie docierasz :D

sylwek62 napisał:

Ładnie docierasz :D

hehe dokładnie ;D

Od czasu do czasu można sprawdzić ile poleci na docieraniu, ale raczej przy przejechanych 100 kilometrach. Pamietaj też żeby nie jeździć cały czas stała prędkością, najlepiej rozpedzasz sie i hamujesz silnikiem bo to dobre dla 4t :)

jakie ladnie docieram ? narazie najwiecej nim jechalem jak do tej pory 35 km/h to wiec chyba nie jest zle ? :) a jak chce zobaczyc ile Leci to do 40 moze go rozpedze dalej nie bd szarzowal, no ja to jak jezdze to ujmuje gazu wiec bardziej skrzynia czy tam silnikiem hamuje :) A to naturalne ze on tyle jedzie po przejechanych 20 km ?

Ja jak docierałem to pierwsze 100km jechałem ok 20-25km/h.... Ale, każdy dociera wg własnego uznania ;)

no wlasnie tak czytram na necie i tez chyba beda tak jezdzil bo narazie tyle jezdze jak ty mowisz. Bo on ma jakies blokady ?