Witam. Mam takie pytanie.Ile powinien palić paliwa na 100 km skuter 50 4T,który ma zdjete blokady i założony stożkowy filtr paliwa? Pytam oto,ponieważ taki nie dawno kupiłem skuter i chyba za dużo mi pali na setkę( około 3,5-4l).
to sporo ale to ciężki skuter + powiększony gar + taka regulacja… no i nie wiemy jaki masz styl jazdy. Może tak palić.
pojemność ma 50 cc ,a jeżdze tak normalnie,spokojnie,nie wkręcam manetki non stop do oporu. Mimo,że moge nim jechac nawet 70 km/h ,to jade zawsze około 55/h. Mam 40 lat i nie w głowie mi szalenstwa i wyciskanie ostatniego tchu ze skutera.Myslałem, że odblokowany skuter bedzie palił mniej od standartowego,czyli około 3 litrów. Może i moja waga robi też swoje,bo waże 105 kg. A ile używany tej wielkosci skuter powinien palic?
P.S.Ktoś zmienił tytuł mego postu. Nie pisałem w nim,że moj Barton ma poj.80 cc!! Ma 50.
Piszesz, ze ma pojemność 50cc a w tytule wątku widnieje 80cc.
EDIT: dobra, widzę sprostowanie, że masz 50cc.
Duża buda (nie olbrzymia ale większa niż najmniejsze konstrukcje) + zasilanie gaźnikiem + duża masa całkowita = 3,5-4L. U mnie tak właśnie było: odblokowana seria 3,5L a na 80tce 3-4L.
BTW - wnioskuję, że masz kat. B więc możesz jeździć seryjnymi 125cc o mocy do 15km.
Aha,no pewnie tak jest. Miałem kiedyś małego skutera 50 2T i palił mi 3,5/100 km,ale trochę ciala mi przybyło i musialem na większy pojazd sie przesiąść. Tak,prawko mam kat.B i C,ale zatrzymane i muszę skuterami się męczyc niestety. To w takim razie skąd biorą sie te mity,że skutery 2T pala ok.3, a 4T litry na setkę?? No chyba,ze ktoś wazy tyle,co ptak, i jezdzi 30/h,he.he.
…a 4T 2 litry miało byc. Sorry za błędy,ale pisze z tel.i zasieg mi pada czasem
O tych mitach ze spalaniem jakoś niedawno była rozmowa na forum. Nie ma stałych wartości, ponieważ spalanie jest uzależnione od wielu czynników. Pojemność silnika nie definiuje sprawy. Jest kwestia masy jaką ten silnika dźwiga, precyzyjności układu podającego mieszankę itd itd. Mity biorą się z uproszczonych wypowiedzi, uogólnień. Coś jak “diesel jest tańszy w jeżdżeniu niż benzyna” albo “małe silniki palą mało a duże dużo”.
poprawiłem na 50cm.
To duży skuter i cięzki, braciszek junaka 607 wiec 104kg. Do tego 100kg jeźdźca i ma co robić. Może tak palić.
Poza tym w żadnym razie odblokowany nie bedzie palił mniej niż zablokowany. Skoro zaczynasz wykorzystywać cały potencjał - to nie za darmo.
No niby tak,to prawda. Zresztą,przejechanie skuterem 100 km za nie całe 20 zł ,to chyba nie jest tak źle,ale zawsze chciałoby się mniej.
Teraz z innej beczki. Czy 4T zawsze odpala na ssaniu,nawet jak tylko na pare minut zgasnie i troche ostygnie?