Witam.
Założyłem cylinder 72ccm i co mogę jeszcze zmienić żeby w pełni wykorzystać jego moc. Czy poniesienie iglicy coś da ? I jeszcze jadąc na 4 biegu wkręca się on tylko do 9 tyś. obr. a czuje że może się jeszcze wyżej wkręcić tak jakby nie dostawał paliwa. Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedzi.
Jakie masz zębatki?
Jak wyżej + co tam powymieniałeś?
Zębatkę na 14z no i cylinder na 72ccm i tyle wszystko inne orginalne.
A zębatka na tyle jest fabryczna chyba 48z niepamiętak ile tam było dokładnie.
Świeca ma zabarwienie takie jakie mieć powinno zawory były regulowane przy wymianie ssący 0.05 i wydechowy 0.07
Bez głowicy czy z?
Z głowicą która ma powiększone zawory.
A to spoko. Jak znaki na rozrządzie się zgadzają (czyli dobrze ustawiony) to n ic z nim nie zdziałasz więcej. Chyba że masz super ruszanie to daj jeszcze większą zębatkę na vmax;)
Rozrząd dobrze ustawiony tek korek ładnie sie pokrywa ze znakiem T i na głowicy znak zębatki z tym wyszczerbieniem długo siedzialem w necie żeby to dobrze ustawić ale jeszcze czy dać większą dysze bo teraz jest podejrzewam że 75 to tak z 80 albo 85 dam . A i czy iglice podnosić czy niema konieczności ?
No nie wiem, jak szybko się grzeje to możesz wstawić 80. Ja jeździłem na 75 ale w końcu przygrzałem go i teraz mam 80:)
+
To zależy od konkretnego silnika, każdy może inaczej chodzić.
Iglicy nie podnoś jak dysze dajesz, choć na próbę możesz podnieść i wyregulować go, zobaczysz jak chodzi.
+
Choć tak jak ci mówię, jak wszystko dobrze ustawione to więcej nie wymodzisz;)
No grzać to on sie dosyć szybko grzeje zakupie dysze 80 i 85 i zobaczę wkońcu to niewielki koszt. A silnik to 139fmb więc chłodzony powietrzem.
Witam. Nie chciałem zakładać już nowego tematu więc napisze tu : Otóż mam cylinder 72 zębatki 14/48 i Barton leci tylko 70km/h przy 9tyś. obr. a na 50 z tymi samymi zębatkami leciał po 75km/h i wyciagał do 10 tyś. obr. oba wyniki mierzone GPS. Teraz to on na 4 ma dużo siły i szybko osiąga te 70km/h więc w czym tkwi problem czy założyć mu zębatkę z przodu 15. Czy to może być wina że dostaje za mało paliwa przy 9tyś.obr i niechce sie dalej wkręcić
Hmm, a kranik czysty? Sprawdź, może jakiś syf się dostał na siatkę;)
Kolor świecy w porządku? Przejedź z 5km na full czwórce (chyba że na dotarciu;))
+
A właśnie, dotarty już?;)
+
Jak na wszystkie odpowiedzi odp brzmi tak, to zostaje tylko zębatka 9tylko nie szalej żebyś muła nie stworzył;))
Właśnie go docieram już prawie mam 300km więc postanowiłem go sprawdzić i przydusić, kranik jest czysty tak samo jak filtr paliwa, kolor świecy idealny.
z tą zębatką to założe tylko o 1z większą.
Ale czemu on teraz jedzie wolniej niż na serii ?
reqq, mam ten sam problem. w piatek ide wymienic dysze tylko nie mam pojecia jaki rozmiar. pod 72cm3 ?
Załóż o 5 większą od orginalnej jaką masz w gaźniku tam bedzie jej rozmiar napisany i taka powinna wystarczyć.U mnie to ja niewiem albo obrotomierz zaniża obroty bo on jak jade te 70km/h to już ryczy i chyba zmienie zębatke na 15 a ty jaką masz zębatke na przodzie?
i jaki ty masz v max ?
na seri 70-75 a teraz spadl do 60-65 a powinien zapierdalac... kupie 80 i 85 i metodą prób i błedów, tyle że ja jeszcze na dotarciu go mam bo cylek wymienilem przedwczoraj.