Barton Falcon 2T nie jedzie szybciej niż 45 km/h

Witam mój Falcon 2T nie chce jechać szybciej niż 45 km/h. Z tego co się zorientowałem to ten model z blokadami może jechać nawet 55km/h. Dodam że kupiłem go miesiąc temu. Nie ma jeszcze roku i przebieg 2300 km. W czym może tkwić przyczyna, a może się czepiam??? Blokady nie były ściągane, nie wiem gdzie są i zastanawiam się nad wymianą modułu. Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dzięki za odp

A może wymienić rolki wariatora...?

wymień moduł.

Weź go po prostu odblokuj i tyle.

zamówiłem już moduł będzie dopiero w poniedziałek albo wtorek. Zobaczymy jaka będzie reakcja po wymianie. Dam znać na forum. Dopiero zaczyna swoją przygodę ze skuterem i będę wdzięczny za wszystkie wskazówki

A gdzie w tym modelu modą być blokady? Na wariatorze nie ma bo już sprawdziłem.

Stary koń ze mnie a a na skuter mnie wzięło. Coraz bardziej mi się podoba:)

Ale zamówiłeś modył odblokowany czy zablokowany?

Odblokowany

teraz kręci tylko do 6500 obr i koniec

Skąd bierze się spadek prędkości?

A dlaczego bez filtra powietrza skuter gaśnie, tak jakby się dusił i dławił?

obierka6 napisał:

bo ma za dużo powietrza ciołku

obierka6 napisał:

Witam mój Falcon 2T nie chce jechać szybciej niż 45 km/h. Z tego co się zorientowałem to ten model z blokadami może jechać nawet 55km/h. Dodam że kupiłem go miesiąc temu. Nie ma jeszcze roku i przebieg 2300 km. W czym może tkwić przyczyna, a może się czepiam??? Blokady nie były ściągane, nie wiem gdzie są i zastanawiam się nad wymianą modułu. Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dzięki za odp

wymien modul i bedzie smigal spokojnie 65km/h a z gorki nawet 75 km/h oczywiście trochę więcej pali. Max wchodzi na 800 tys obrotów.

obierka6 napisał:

HAHA..,. Rozwala mnie to pytanie , przecież to oczywiste...

Artur Ban napisał:

obierka6 napisał:

wymien modul i bedzie smigal spokojnie 65km/h a z gorki nawet 75 km/h oczywiście trochę więcej pali. Max wchodzi na 800 tys obrotów.

Fiu, fiu... takim to można lecieć na księżyc :)