jakim cudem wydech w 4T dał 1,5KM??? to może w 2T gdzie istotna jest praca komory rezonansowej w wydechu a nie w 4T gdzie to praktycznie najwyżej wyciszacz spali i dobry taki co nie przeszkadza spalinom wylatywać.
24mm gaźnik w zdechłym 4T??? oszalałeś? 24-28mm to mają gaźniki w 125 4T. 19-21mm gaźnik to wybór dobry to 10-16KM 2T a nie do 4T co na 80cm wycisnie może z 6-7KM.
Skąd ty bierzesz takie wartości? 90% czterotaków z 80cm jeździ na seryjnych gaźnikach (12-15mm) z ciut większa dyszą osiągając pełną moc.
Wombat zgadzam się z Tobą . Ja potrzebuję tylko poarady tec czy airsal
tu ci nie poradze. oba mają fanów i przeciwników którzy się zawiedli. Mi airsal zdechł po 400km ale też niekoniecznie warunki pracy miał właściwe.
Odnosze sie tylko do tych porad tuningowych
Hmm… Nie takiej odpowiedzi się spodziewalem . Jednak chyba wemę airsala no chyba że kupię wymarzonego boostera Dzięki za pomoc
Airsal ma opinie sprzętu z wyższej półki niż TEC.
Ale też jest masa głosów że nicasil na nim jest “grubości włosa” (choć wtedy to by była bardzo gruba warstwa), że odpryskuje przy oknach…itd.
W każdym razie jest to aluminiowy cylinder nastawiony raczej na wyczyn niż na długotrwałą eksploatacje.
Skłaniam się bardziej do airsala właśnie dlatego że jest z wyższej półki. Chciałbym żeby ten cylinder mi posłużył dość długo ale też chciałbym osiągnąć REALNE 100km\h. Oczywiście dam większą głowicę , lepszą sprężynę dociskową itp. Ten skuterek jest mały i lekki więc mam nadzieję że to osiągalny cel . Jeszcze o tym poczytam. A Wy co sądzicie da radę tyle osiągnąć ?
nie
Zapomnij o realnych 100 Km/h. Wambad a co do tłumika wykres http://technikum.net.pl/~silnikwankla/tuningskuter4t/wydech-wariator.html
no i co wg ciebie wynika z tych wykresów? bo wg mnie tyle że nawet tej różnicy nie poczujesz
Dobra chłopaki dzięki za rady jak będę już remontował to dam znać .Pozdrawiam
Wambad nie wiem bo jak bede zaklad LeoVince ze wzgledu na estetyke i brzmienie. A co do gaznika to zostawial bys serie do 90cc i tylko dysze inna ?
Rider ja w przyszlym tygodniu robie zamowienie. Zastanawiam sie nad 90 Tec-a.
To napisz koniecznie jak to się sprawuje . Wyczytałem że tec jest alternatywą dla Naraku a airsal to najwyższa półka
Ja się jeszcze zastanowię i dam znać bo w przeciągu kilku dni będę wiedział czy kupię boostera czy przez zimę odpicuję Baotianka . To tyle ode mnie na dziś
to nie 80 i nie 90 tylko szit to jest ogólnie,w gy6 dobry cylinder musi a nie tylko powinien wylatać 15-20k a co do wału to seryjny jezeli jest dobry a nie wykonanay ze starego kaloryfera wystarczy.
Prawdziwe 88cc ma u siebie w agility na wale serii i dobija 20k
https://sklep.mieloch.pl/czesci-do-skuterow-50cc/czesci-silnika/cylinder-kit-tec-performance-90cc-gy6-4t.html?marka=KYMCO&model=01_AGILITY_CITY_50_4
Panowie a co powiecie na temat tego zestawu?
No i pytanie do Czaki czy będzie pasować do tego pierdka Toros
http://allegro.pl/cylinder-glowica-walek-klawiatura-skuter-4t-80-cm-i6921390053.html
Ja nie jestem Czaki ale powiem Ci że to będzie pasować jest to w miarę dobry cylinder ale cudów nie oczekuj
Davido będzie pasował tylko że to jest 72 cc nie 80 tłok 47 mm.
Cylek 43mm - 63cc
Cylek 47mm - 72cc
Cylek 50mm - 82cc
Cylek 51mm - 85cc
Cylek 52,4mm - 90cc