Bardzo proszę o opinie - 4T zestaw 90cm

jakim cudem wydech w 4T dał 1,5KM??? to może w 2T gdzie istotna jest praca komory rezonansowej w wydechu a nie w 4T gdzie to praktycznie najwyżej wyciszacz spali i dobry taki co nie przeszkadza spalinom wylatywać.
24mm gaźnik w zdechłym 4T??? oszalałeś? 24-28mm to mają gaźniki w 125 4T. 19-21mm gaźnik to wybór dobry to 10-16KM 2T a nie do 4T co na 80cm wycisnie może z 6-7KM.
Skąd ty bierzesz takie wartości? 90% czterotaków z 80cm jeździ na seryjnych gaźnikach (12-15mm) z ciut większa dyszą osiągając pełną moc.

Wombat zgadzam się z Tobą . Ja potrzebuję tylko poarady tec czy airsal :smiley:

tu ci nie poradze. oba mają fanów i przeciwników którzy się zawiedli. Mi airsal zdechł po 400km ale też niekoniecznie warunki pracy miał właściwe.
Odnosze sie tylko do tych porad tuningowych

Hmm… Nie takiej odpowiedzi się spodziewalem . Jednak chyba wemę airsala no chyba że kupię wymarzonego boostera :smiley: Dzięki za pomoc :wink:

Airsal ma opinie sprzętu z wyższej półki niż TEC.
Ale też jest masa głosów że nicasil na nim jest “grubości włosa” (choć wtedy to by była bardzo gruba warstwa), że odpryskuje przy oknach…itd.
W każdym razie jest to aluminiowy cylinder nastawiony raczej na wyczyn niż na długotrwałą eksploatacje.

Skłaniam się bardziej do airsala właśnie dlatego że jest z wyższej półki. Chciałbym żeby ten cylinder mi posłużył dość długo ale też chciałbym osiągnąć REALNE 100km\h. Oczywiście dam większą głowicę , lepszą sprężynę dociskową itp. Ten skuterek jest mały i lekki więc mam nadzieję że to osiągalny cel . Jeszcze o tym poczytam. A Wy co sądzicie da radę tyle osiągnąć ?:smiley:

nie

Zapomnij o realnych 100 Km/h. Wambad a co do tłumika wykres http://technikum.net.pl/~silnikwankla/tuningskuter4t/wydech-wariator.html

no i co wg ciebie wynika z tych wykresów? bo wg mnie tyle że nawet tej różnicy nie poczujesz

Dobra chłopaki dzięki za rady jak będę już remontował to dam znać .Pozdrawiam :smiley:

Wambad nie wiem bo jak bede zaklad LeoVince ze wzgledu na estetyke i brzmienie. A co do gaznika to zostawial bys serie do 90cc i tylko dysze inna ?
Rider ja w przyszlym tygodniu robie zamowienie. Zastanawiam sie nad 90 Tec-a.

To napisz koniecznie jak to się sprawuje :smiley:. Wyczytałem że tec jest alternatywą dla Naraku a airsal to najwyższa półka :smiley: Ja się jeszcze zastanowię i dam znać bo w przeciągu kilku dni będę wiedział czy kupię boostera czy przez zimę odpicuję Baotianka . To tyle ode mnie na dziś :wink:

to nie 80 i nie 90 tylko szit to jest ogólnie,w gy6 dobry cylinder musi a nie tylko powinien wylatać 15-20k a co do wału to seryjny jezeli jest dobry a nie wykonanay ze starego kaloryfera wystarczy.
Prawdziwe 88cc ma u siebie w agility na wale serii i dobija 20k
https://sklep.mieloch.pl/czesci-do-skuterow-50cc/czesci-silnika/cylinder-kit-tec-performance-90cc-gy6-4t.html?marka=KYMCO&model=01_AGILITY_CITY_50_4

Panowie a co powiecie na temat tego zestawu?
No i pytanie do Czaki czy będzie pasować do tego pierdka Toros :smiley:
http://allegro.pl/cylinder-glowica-walek-klawiatura-skuter-4t-80-cm-i6921390053.html

Ja nie jestem Czaki ale powiem Ci że to będzie pasować :joy: jest to w miarę dobry cylinder ale cudów nie oczekuj :smiley:

Davido będzie pasował tylko że to jest 72 cc nie 80 tłok 47 mm.

Cylek 43mm - 63cc
Cylek 47mm - 72cc
Cylek 50mm - 82cc
Cylek 51mm - 85cc
Cylek 52,4mm - 90cc