Cześć
Postanowiłem kupić jakiegoś Crossa 80cm3 zarejestrowanego na 50cm3.
Skutera bym nie sprzedawał, bo w niego dużo włożyłem. Bym go zostawił żeby polatać po mieście. Crossa chcę kupić, bo jakieś 2km od mojego domu jest stara żwirownia, jest dużo lasów więc samo mówi za siebie. Mogę dać na niego max 2tyś w porywach do 2,5 no chyba, że będzie jakaś dobra okazja do to tych 3tyś max. Nie chcę żadnego pseudo ścigacza, bo mając Crossa jest większa zabawa Mam 180cm wzrostu jakby co.
Moje wymagania:
- musi mieć pojemność 80cm3, ale żeby był zarejestrowany na 50cm3. Chcę, aby w razie kontroli nie było żadnych problemów,
- mocny, silny,
- homologacja,
- żeby nie palił paliwa jak smok,
- musi wyglądać jak rasowy Cross a nie jak jakaś zabawka,
- markowy,
- żeby nie psuł się,
- wytrzymały,
- naprawdę zajebisty.
Ja ci mogę polecić crossa Fantic, 80ccm, 100km/h max, 6 biegów, fajna zabawa w czasie jazdy, jest duży.
Ale to jakis chinski ? 1 raz slysze
Chyba nie chiński, ja jeździłem rocznikiem 95’ fajny sprzęt, chłodzony cieczą, dwusuw.
80 też były yamahy DT.
1.
Favete napisał:
Crossa 80cm3 zarejestrowanego na 50cm3.
Sie zdecyduj ><
Cross - bez prawa rejestracji
Enduro - z możliwością rejestracji …
Bo na razie nie mam Ci czego polecić bo nie wiem czy chcesz Enduro czy Crossa …
2.
Favete napisał:
- musi mieć pojemność 80cm3, ale żeby był zarejestrowany na 50cm3. Chcę, aby w razie kontroli nie było żadnych problemów,
W tym wypadku - zawszę mogą być problemy
3.
- homologacja,
Więc chyba chcesz enduro …
To szczerze polecam Ci Yamahe DT 80 … Bardzo, BARDZO udany motorek ze staji Yamahy ( nie twierdzę tak przez to że mam … )
Większość zarejestrowana jest na 50 … a za 2,5-3k już powinieneś znaleźć coś dobrego

4.
Favete napisał:
- mocny, silny,
- żeby nie palił paliwa jak smok,
YYyyy… to się wyklucza

5.
Więcej warunków już chyba wymyślić nie potrafiłeś ><
Fantic ma minarelli.
[ Dodano: 29-04-2009, 15:45 ]
Teraz przejżałem allegro, to najwięcej jest DT 80 LC.
Ale jakoś o tym Fanticu też nie słyszałem …
A poza DT polecam jeszcze Honda MTX ale ona to już nie to co DT
Każdy mechanik co się bawi crossami Ci powie że najlepsze 80 enduro to tylko i wyłącznie DT … wiem bo mam kumpla mechanika
Ok to stawiam na Dt 80. Ale Dt można zarejestrowac co nie bo to enduro ? Ide looknac twoj temat co masz w podpisie. Ile ma bak w dt 80 ? Na jednym baku ile zrobie km ?
Tak można zarejestrować normalnie …
W moim jest 10l bak … myślę że w 80 będzie podobny albo nawet taki sam
Spalanie załóżmy koło 5l/100km … czyli 200km na pełnym baku może zrobisz …
tak jak enduro/cross 80 ccm to tylko dt80. sprzet po prostu bajeczny jak na swoje lata.
a wersja z dwoma tarczami to juz w ogole kozak
a spali przy normalnej jezdzie 4-5 a przy katowaniu nie więcej jak 6.5.
bak ma z 10 litrow na pewno.
rudy ja mailem temat otwarty jak jeszcze nie bylo twojego posta ^^
Jeszcze się zastanowie nad tym dt, bo chodzi o to ze kolega z mojego miasta ma Suzuki TS. Sprzeda jak dla mnie dla kumpla za 1700zl Z all papierami, zarejestrowana. Normalnie chodzi. Mowil ze jechal na niej 110. Jest z 92 roku. Po remoncie silnika. Sam nie wiem czy kupowac. Bo pokazywal mi swoje fotki zreszta widzialem na zywo jak skakal po lasach ;d nie wiem jak z tym zawieszeniem co nie, moze byc jakieś dojebane ;/
Jeszcze jedno pytanie.
Czy sa jakieś sklepy tuningowe co do yamahy dt 80 lub Suzuki Ts ? Bo wiadomo taki stary motor z 92 roku lub trochę mlodysz to nie zaladnie wygląda. To bym kupil jakieś fajne owiewki, lampy, kierunki, klosze lub jakis błotnik. Chyba rozumiecie o ci mi chodzi.
Możesz dopasować z czegoś innego a tak to musisz szukać …
jakieś lampy czy błotniki to są uniwersalne …
Jeszcze się zastanowie nad tym dt, bo chodzi o to ze kolega z mojego miasta ma Suzuki TS. Sprzeda jak dla mnie dla kumpla za 1700zl Z all papierami, zarejestrowana. Normalnie chodzi. Mowil ze jechal na niej 110. Jest z 92 roku. Po remoncie silnika. Sam nie wiem czy kupowac. Bo pokazywal mi swoje fotki zreszta widzialem na zywo jak skakal po lasach ;d nie wiem jak z tym zawieszeniem co nie, moze byc jakieś myble byble ;/
XD powtarzasz się …
Ja Ci jednak polecam to DT zamiast TS’a …
Ale ty masz dt w 125. A ja czytalem na innych forach ze podobno dt80 jest tylko dobra w lesię a w terenie juz pada tak samo na torze, bo jest ciezka, i nie jedzie szybko
No a TS ? Może być tylko gorzej bo wątpie żeby było lepiej
Mój kolega ma na sprzedaż:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=622199204
Yamaha YZ 80ccm3
Fajny, 6 biegów
>_<
ale nie ma możliwości rejestracji tego bydlęcia
To ma mocy więcej od mojej 125 ; (
Pewnie Suzuki wezme. Kolega sprzedaje i jest w bdb stanie. Po generalnym remoncie docieral przez 1000 i na nowych częściach ma zrobione tylko 1150km