Witam, Zaczynam regulację skutera jak tylko zdobędę nakrętkę od dzwonu. Skuter ma mało mocy, idzie na koło z gazu ale z trudem, gumy nie pali, jedynie na piasku/trawie. Przyśpieszenie ma bardzo słabe, jak na cylinder 70ccm to dużo za słabe. Prędkość max jak ostatnio sprawdzałem to około 95 licznikowych, teraz zamontowałem zawór membranowy HEBO więc nie wiem jaka teraz jest max prędkość ale przyśpieszenie nadal słabe. Setup jest w opisię a z regulacji to: Centralna Hebo +60 Rolki 4.7 Dysza 85 Seryjny filtr powietrza Jak skuter będzie sprawny zakładam dyszę 95 i z powrotem stożek i próbuję regulować, ta dysza wystarczy czy zaopatrzyć się w jeszcze jakąś? Obecnie mam 85 i 95 dyszę. Teraz rolki, nie wiem czy mam wsadzić cięższe czy lżejsze, z jakiego przedziału wagowego rolki do takiej sprężyny? raczej cięższe od 4.7 gram czy lżejsze? Sprężynki sprzęgła to prawdopodobnie będą czerwone HEBO. Tak jak mówiłem, kiedy chce palić gumę, naciskam przedni hamulec, odciążam tył, i daje gazu, obroty rosną ale koło stoi w miejscu. Pasek się ślizgaż mam Polini Kevlar i zrobiłem na nim około 700km dopiero więc chyba nie powinien. A może sprzęgło? Okładziny jeszcze są, i są w dobrym stanie.
Moim daniem rolki za cieżkie. Ja mam z samym trecnigasem i hebo ng mam rolki 3g bo inaczej nie che jechać
to jak będę miał możliwość to zamontuję rolki 4 gram i zobaczymy, muszę się zgadać ze znajomym tylko. Myślałem że za lekkie i mocy nie przenosi na koło, kolega w aeroxie z białą sprężyną centralną malossi na rolkach 4.7 je??dził tak sobie, wsadził 5.7 i mówi że skuter dużo lepiej przyśpiesza. A też ma malossi multivar 2000.
Jakby bylo zalekkie to by mial bardzo wysokie obroty