Bardzo kiepskie osiągi-dlaczego?

Witam mam yamahe jog z 1992 r.(oczywiscie ac :P) i mam tuning: -cylek 70cc R4Racing -sprzęgło rms -dzwon sprzęgła rms -chwytak powietrza -wymieniona gąbkę w filtrze powietrza na stage 6 -gaźnik dellorto 17,5 -dysza nie wiem jaka ale raczej odpowiednia do zestawu -wario hebo ng -sprężynki malossi niebieskie -sprężyna centralna +50% (ta co była w zestawie z wariem) -wydech technigas next r (odblokowany) -rolki w wario to te ktore byly dolaczone z wydechem -wał korbowy motorfource Więc tak jestem wściekły ponieważ na seryjnych częściach bez problemowo rwałna koło tzn. nie było trzeba siadac na końcu kanapy i dawac gazu tylko normalnie siędziec i na koło brać. Predkosc maksymalna wynosila 80km/h (mierzone samochodem)A teraz na koło nie ma szans , startuje z 6000 obrotów i to mi się nie podoba poniewaz gdy chce podjechac pod furtkę lub do garażu nikogo nie budzłc to jest to nie wykonalne poniewaz wyje glosno. Przyspieszenia w ogóle nie ma tzn. kumpel ma keewaya focusa i mnie bierze na starcie ma lekki tun (wario +wydech) A na serii ja go brażem bez problemowo. Prędkośc v-max wynosi teraz zaledwie 63km/h ( mierzone gpsem) Tunning przeprowadzili mi kolesię z warsztatu i regulowali wszystko (zajmuja się tym dosc dlugo, kumplowi robili i jezdzi jak rakieta) I mam pytania : 1.Jest to wina regulacji Jesli tak to co trzeba wyregulować? 2.Możliwe jest to że sprężynki w sprzęgle są małossiego a centralna jest hebo i one nie wspolpracuja ze soba jak należy? 3. Przecież skut ma teraz okolo 3 x więcej mocy to czemu ma słabsze osiągi Proszę o pomoc bo nie mogę patrzec jak ledwo co biorę skutery z makro za 2k ;/

To raczej na pewno jest wina regulacji, albo cyl przytarty, firmy nie mają znaczenia.

Cylek na pewno sprawny kręci maks do 10tys obrotów wak jak powiedzieli mi ci kolesię ktorzy mi robili tuna. Regulacja ale co wyregulować niemam pojecia ;/

W??? miękką sprężynę białą - malossi , zielona topa albo ??lta malossi w ostatecznosci

Spr??nki zielone polini albo ?olte

Rolki sprawdzaj ~5g?