Witam
mam problem ze swoim skuterem bt50qt-9 z 2005r
wymieniłem wal, tłok na 80cm, rolki na 8,5g, dysze na 85
a skuter śmiga jedynie 70km/h wcześniej było to 65km/h
nawet nie ma dużej różnicy na przyspieszeniu
w co jeszcze trzeba zainwestować żeby rozpędził się do ok 100km/h ???
pozdrawiam
Głowicę przystosowaną do 80-90cm, gaźnik o większej przepustowości, filtr stożkowy, wariator o dłuższych prowadnicach rolek (czyli ogólnie sportowy). Przy 100km/h się zabijesz na takiej maszynie. Ona nie jest do tego przystosowana! Poza tym w tym modelu licznik przekłamuje z 10km/h!
Wstaw silnik 150ccm, to pojedziesz 100 ;)
nowa głowica, wariator sportowy, sprzęgło sportowe, sprężyna centralna +1000 i ciągle tak samo jak na 50cc
bez sensu, ten skuter to chyba porażka
???
To może coś z regulacją gaźnika? Nie możliwe że po wstawieniu tylu nowych tajli skuter ma osiągi seryjnej 50! Coś masz żle wyregulowane...jak nie gaźnik to rolki mogą być za lekkie!
125 4T rozpędzają się na płaskim do 90 km/h więc co ty chcesz od swojego skuterka? Dysza 0,85 siedzi oryginalnie u mnie i przy obrotach powyżej 7000 rpm czuć że jest za mała ale nie mogę dać większej bo przy niskich obrotach 0,88 zaczyna lać. A nasze gaźniki z dyszą 0,90 są wsadzane do 152QMI (podobny silnik do naszego ale 125cm3 z mocowaniem górnym) więc nie wiem czy większy gaźnik pomoże.
rolki dopasowałem na 8,5g
przy dyszy 98mm zalewa na wysokich
przynajmniej 80 powinien śmignąć a tu ....
nie mam pojęcia ...
Witam mam problem ze swoim bationem bt50qt9.Iskra jest,zawory ok,rozrzad tez gaznik czysczony juz kilka razy i nie pali.Zauwazylem ze paliwo zamiast isc do cylindra idzie do filtra powietrza.Odpali jak naleje bezposrednio benzyne do cylindra.Co w tym gazniku jest nie tak ze po kilku czyszczeniach po czym wyglada jak nowy nie chce dalej odpalic?