Baotian BT50QT-9 - kłopot z prędkością i mocą.

Witam,skuter baotian bt50qt-9 z 2005 roku jest po wymianie tłoka,pierścienia.Ma problem z nabraniem prędkości tzn.prędkość max to 40 km i to po przejechaniu kilku,kilkunastu metrów .Po regulacji gaźnika udało mi się rozpędzić na jakiś czas go do 55 km ale to dosłownie na jakąś chwilę,taką prędkość udało mi się uzyskać,po tym wróciła prędkość max 40.Następna rzecz jaka mnie nie pokoi to to że nie ma sił podjechać pod górkę bez pomocy

musisz sie zdecydować czy to silnik nie ma siły czy napęd sie ślizga- np obroty wzrastają a nie jedzie.
Jeżeli nie napęd to bierz sie za ten tłok z cylindrem, gaźnik.. może zawalony wydech

tłumik odkręciłem brak jakiejkolwiek poprawy,też na to stawiałe.obroty no zwiększają się,motor jedzzie do przodu,prędkość 40km nabiera po kilkunastu metrach ale pod górkę nie podjedzie z miejsca

co do gaźnika to udało mi się ustawić na jakieś minuta dwie,w tym czasie jechał do 55 km i tyle potem jechał znowu max 40 km

wymieniłeś jeden pierścień czy wszystkie?możliwości są 2 jebnąłeś się z rozrządem lub za duże luzy zaworowe tyle nrk. ...

wymieniłeś jeden pierścień czy wszystkie?możliwości są 2 jebnąłeś się z rozrządem lub za duże luzy zaworowe tyle nrk. ...

był wymieniony cały komplet plus tłok.przed wymianą jak i po niej jest taka sama sytuacja jak opisałem czyli prędkość max to 40 km