Witam. Posiadam skuter Baotian bt49qt-18. Skuter na stopce osiąga 12 tys obrotów. Prędkość maksymalna to 55 km/h. Zdjęty jest pierścień na wariatorze i przecięty różowy kabel w cdi. Jak mogę zwiększyć prędkość maksymalną?
To jakiś chiński skuter? Żeby był mocniejszy wymień tłok, pierścienie, cylinder i głowice na 80ccm lub więcej, dostaniesz też większą dysze. Może tak być że pasek napędowy się ślizga i to zwalnia twojego skutera. Takie przecinanie kabli moim zdaniem nic nie daje, lepiej zainwestować w nowy moduł CDI. Może jeszcze być jakieś zwężenie w tłumiku lub filtrze powietrza. W tłumiku się przepali od temperatury. A ile ma twój skuter przejechane?
2400km W tłumiku raczej nie ma zwężenia, bo osiągnął 12 tys obrotów na stopce. W kolanku nic nie ma. CDI mogę sprawdzić, ale raczej różnicy nie będzie. Nie chcę zmieniać cylindra, gdybym władował 125 ccm to bym się nie przejmował "blokadami".
Możesz jeszcze wymienić przekładnie wtórną i pierwotną ;)
ludzie ja was nie rozumie , chcecie mieć rakietę a cylka nie zmieniać ? - jest powiedzenie = z gówna bata nie ukręcisz =
każdy tuning żeby miał jakieś efekty zaczyna się od zwiększenia mocy - kwestia komu jaka pasuje ( cm3 ) potem kombinujemy dalej z wario , sprzęgło , przekładnia i co ważne z gaźnikiem ,
ps.
jak ktoś chce efekty a nie chce zmieniać cylka to niech się zajmie tuningiem optycznym , i to wszystko.
Nowy CDI nic nie dał. Na cięższych rolkach ma muła od 20 do 30 km/h, a prędkość maksymalna ta sama. Dysza w gaźniku ma 0,675 mm, zwężki w filtrze nie ma, przepustnica otwiera się do końca, króciec dolotowy sporych rozmiarów.
Mario1 napisał:
ludzie ja was nie rozumie , chcecie mieć rakietę a cylka nie zmieniać ? - jest powiedzenie = z gówna bata nie ukręcisz =
każdy tuning żeby miał jakieś efekty zaczyna się od zwiększenia mocy - kwestia komu jaka pasuje ( cm3 ) potem kombinujemy dalej z wario , sprzęgło , przekładnia i co ważne z gaźnikiem ,
ps.
jak ktoś chce efekty a nie chce zmieniać cylka to niech się zajmie tuningiem optycznym , i to wszystko.
Mario nie wszyscy chcą zmieniać brykę na większą (cm3), Możliwe że nie mają uprawnień lub nie mają hajsu na coś takiego. I to właśnie dla tego próbują majstrować przy swoich by mieć jak najlepsze ośiągi tanim kosztem. Wg mnie to dobrze mogą się dzielić doświadczeniem z innymi. Pokazywać projekty . Dla mnie bomba trzymam kciuki Adrian .
Adrian Wierz... napisał:
Nowy CDI nic nie dał. Na cięższych rolkach ma muła od 20 do 30 km/h, a prędkość maksymalna ta sama. Dysza w gaźniku ma 0,675 mm, zwężki w filtrze nie ma, przepustnica otwiera się do końca, króciec dolotowy sporych rozmiarów.
daj większą dyszę główną np. 0.80 - 0.85 , przerwa na świecy 0.6 - 0.7 , pod większą dyszę musisz wyregulować gaźnik , cięższe rolki nic nie dadzą bez zwiększenia mocy - tak że se to odpuść , na lżejszych uzyskasz lepsze przyśpieszenie bo wyżej się wkręci silnik ale to jest katowanie - musisz dobrać odpowiednie dla swoich potrzeb .
ZadS
ja to rozumie ale jak chcesz mieć efekt to niestety musisz się liczyć z jakimiś kosztem ,- na chińskich tajlach też uzyskasz efekt za nie wielkie pieniążki - kwestia max 200 zł.
Rozumiem cię w sprawie kosztów. :D . Z tuningiem jestem trochę doświadczony ponieważ moja motoryna 3 generacji miała u sb 80 cm 3 . :}. Realia są takie chcesz mieć moc musisz płacić :C
Kupiłem dyszę paliwową 0,92mm. Skuter nie chce wejść wyżej niż 5 tys obrotów. Zmiana ilości powietrza nic nie dał.
Widisz... kupiles dysze 92. Kolega doradzal Ci 80-85. Po co zakladasz temat skoro i tak sie nie liczysz z tym co niektorzy Ci pisza?
Facet nie miał mniejszej w sklepie.
Dzisiaj zamówię 2 dysze na allegro 0,85 i 0,8 mm. Czy za niskie obroty na 0,92 można winić dyfuzator?
Zmiana dyszy(0,80mm) dała +2km/h i dławienie się na średnich obrotach. Jutro zajrzę do dyfuzora.
Ale ty masz 4T więc gdzie tam dyfuzor? Przede wszystkim musisz zwiększyć wagę rolek bo nie starcza przełożenia na to - kiedyś właśnie w ten sposób blokowano skutery - przy ok 6000 rpm miał 45 km/h a przy 8000 rpm 55 - 60 km/h. Mimo że na stopkach wyciąga ponad 12000 rpm to moc przestaje rosnąć przy 8000 - 9000 rpm, rolki nie dają rady wyciągnąć więcej paska więc skuter więcej nie jedzie (mimo że ma jeszcze trochę rezerwy mocy).
To jest 2t. Dyfuzora już praktycznie nie ma. Siedzi teraz dysza 0,80mm i wraz to samo. Dzięki degename, ale w tym tygodniu rolek nie dam rady sprawdzić. Mam trochę daleko do znajomego, który ma kilka rodzajów rolek. Postaram się to szybko sprawdzić. W skuterze trzeba przekręcić sporo manetki po 45 km/h, ma też muła przy 20 km/h.
Wrzuciłem rolki 4g i 9g (~6,5g) zero efektu. Seryjne rolki to ~5g.