Poszukuje jakiś zestaw audio do 200zł, głośniczki muszą mieć 10cm, a wzmacniacz musi zajmować mało miejsca, ponieważ przeniosłem akumulator i wygospodarowałem troszkę miejsca.
Heh na 10cm głośnikach nie będzie ci to za bardzo ,pizgać". Za 200zł audio będzie ładnie stukać pod warunkiem że wzmachol będzie używany. Najlepiej wejdź w licytacje jakiegoś kenwooda na allegro. Głośniki kup najlepiej nówki o średnicy min 20cm.
Wzmaczniacz:
http://allegro.pl/item589108736_kenwood_kac_723.html
http://allegro.pl/item584108119_wzmacniacz_samochodowy_kenwood.html
http://allegro.pl/item588376160_wzmacniacz_kenwood_kac_645.html
Głośnik
http://allegro.pl/item581764653_blaupunkt_gtx_803_3_drozne_max_240w_sklep_poznan.html
Dokładnie, co do głośników wsadź jeden a konkretny a nie dwa takie malutkie, ew. malutką piszczałkę taką okrągłą można gdzieś wsadzić.
Problem w tym że 20cm nigdzie nie upchne, ponieważ niemam schowka, a głośniki mają być zamontowane w przegródce na akumulator, ponieważ akumulator przeniosłem trochę do tyłu.
Edit:
Acha i właśnie, niewiem jakim cudem usunął mi się profil i musiałem się na nowo rejestrować .
Jak chesz dobry i tani wzmacniacz to zagadaj do mnie na gg lub pw bo miałem audio ale z powodu potrzyby kasy musiałem sprzedac głośniki i wzmak mi został
A jak patrzeć na jakość głośników, lepiej jak będzie super dobry jakościowo czy na skuterze tego nie odczuje?
Patrz na firmę, boszmany, voice krawty i tego typu gówna wylatują. Najlepiej wyjmij coś ze starego TV bo tam są dobre małe Polskie głośniki niezniszczalnej firmy Tonsil. Zawsze się czuje jakość sprzętu czy to skuter czy protector.
Stare tv raczej nie wchodzi w gre bo raczej nie będzie niskich tonów za bardzo, a po drugie skąd ja mam wytrzasnąć stare TV :P.
A co do jakości chodziło mi o to czy przy ryku silnika odczuje w ogóle jakąś jakość jeżeli kupiłbym jakieś lepsze głośniki.
Podczas jazdy i tak za duzo nie usłyszysz … Podczas jazdy to słuchawki ew jak masz szybe to może być coś słyszał ale jej nie masz
Simonell napisał:
nie będzie niskich tonów za bardzo
Uwierz mi ze będą. Jak u nas w mieście było taka zbiórka starych niepotrzebnych rzeczy że wiara wystawiała przed chaupy lodówki TV itp to my z kumplami pomyśleliśmy pozbierać telewizory i wziąść z nich kable i sprzedac na skupie. Zarobiliśmy po 60 na łebka. Wziąłem też głośniki. Malutkie gówna chyba z 15cm. Podłączyłem pod mojego kenvooda a tu ładny czysty bas.
Ja w skucie mam tonsila 25cm i wszystko słysze jak jade.
Ja miałem wzmak voice kraft 400w i dwa głosniki 10cm 150w i ładnie grało na postoju tylko ze mialem w kufrze i był rezonans to trochę lepszy bas ale jak bym dał 200w to raczej juz bym podczas jazdy wszystko słyszał
Ludzie nigdy nie wierzcie liczbie Watów. Teraz te wszystkie chińskie gówna to mają napisane 12312423512513 W a tak naprawdę to mają max 20W. Także SEBO nie pisz że te twoje głośniki 10cm mają 150W bo to jest niemożliwe. Mój tonsil 25cm ma napisane 40W a pizga tak ze mi tyłek lata i pół miasta się na mnie patrzy jak by skutera nie widzieli.
gumis-adam napisał:
Ludzie nigdy nie wierzcie liczbie Watów. Teraz te wszystkie chińskie gówna to mają napisane 12312423512513 W a tak naprawdę to mają max 20W. Także SEBO nie pisz że te twoje głośniki 10cm mają 150W bo to jest niemożliwe. Mój tonsil 25cm ma napisane 40W a pizga tak ze mi tyłek lata i pół miasta się na mnie patrzy jak by skutera nie widzieli.
Nie chce robić off-topu ale przez takich jak ty niestety muszę.wiem ze dostane pewnie warna ale cóż życie....
A wiec gumis-adam powiedz mi kur** gdzie ja napisałem 150w w RMS. jak nie widzisz to nie pisz głupot i nie denerwuj ludzi skoro wzmak ma 400W a głosniki mają 2x 150W to jest wieksze zasilanie podawane z wzmaka a jeśli ta sama firma wzmaka jest i głosników producent pewnie podaje według swoich parametrów i jak bym dał 2x200 W głosniki do wzmaka 400W to było by idealnie i gdzieś około 40W w RMS wzmak podaje i 2x20 W głosniki wiec nie pierdziel mi głupot ze jestem laikiem w tych sprawach bo nie jednemu kumplowi juz robiłem subBASS i inne pierdoły
gumis-adam napisał:
Także SEBO nie pisz że te twoje głośniki 10cm mają 150W bo to jest niemożliwe.
Wez nie gadaj glupot .. jest wszystko mozliwe .. ;) I nie narzekaj na boszmany jak to ty po wiejsu mowisz bo to zaje**ste glosniki .. mam w aucie zestawik za 250 zl 2x10cm 2x25cm i 2x tweeter i do tego wzmacniacz i nie da się w samochodzie siędziec .. wiec jak się nie znasz nie pisz glupot. a i 10 cm moze mieć nawet 200wat nie zalezy do srednicy ale także wielkosci spodu glosnika..