Czy jak załoze głosniki komputerowe do sqtera to bede potrzebował wzmacniaczęść
I czy podłączyc je normalnie pod akumulator ???
Chce je tak zamontować jak na tym filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=PYeU9qMGFpo&feature=related
Przeważnie głośniki komputerowe mają już wbudowany wzmacniacz, ale są one pod napięcie występujące w gniazdku sięciowym - czyli 220, więc moim zdaniem nijak ich nie podłączysz do skutera, no chyba że jesteś super elektrykiem i zrobisz odpowiednią zmianę napięcia xD to będą grały. Po prostu zamontuj wzmacniacz i do niego głośniki - jakiekolwiek, mogą być nawet komputerowe jak się uparłeś, ale proponuję kupić jakieś normalne. Tylko nie przesadzaj z mocą wzmacniacza i głośników, bo akumlatory w squtach nie są takie pojemne
zależy jaie głośniki niektóre mają osbny zasilacz który zmniejsza napięcie z 230v na 12v
np. Creative T3100
Z tego co wiem to żadne głośniki nie mają napięcia 220V. Wszystkie mają w sobie lub oddzielnie zasilacz zmieniający napięcie z 220V czytam 230V na 12V.
gmax napisał:
Czy jak załoze głosniki komputerowe do sqtera to bede potrzebował wzmacniaczęść
I czy podłączyc je normalnie pod akumulator ???
Chce je tak zamontować jak na tym filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=PYeU9qMGFpo&feature=related
Ja zrozumialem to tak, że on chce takie głośniki podpiąć tak jak są - wtyczką xD, ew. kablami. Same głośniki macie racje mogą mieć róóóóżne napięcia xP Zależy jakie.
no tak tą wtyczke która miała iść do gniastka chce pod akumukator podłączyć
tak się nie da
Chyba ze kupisz takie uradzenie (nie pamiętam jak się nazywa) co możesz przemienić prąd 12V na 230V
to jak ten koles na tym filmiku co podałem wyzej to zrobił :?: :?: :?:
to z tego co wiem to są głośniki takie z zasilaczem więc ucinasz zasilacz i montujesz
to znaczy, ze zamiast tej zwykłej wtyczki ma zasilacz, tak :?: :?: :?:
na kablu jest taka kostka i obciął kabel zasilający z nią i to pod aku podpiął
chcodzi ci o tą puszke taką do prądu co się podłancza tak :?:
O coś takiego:
1
czy o coś takiego:
2
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
oba to są takie o które mi chodzi obcinasz kabel i podpinasz pod aku…
To nie puszki tylko diody, które zmianiają napięcie. Ja tak robiłem, płytki z kompa masz zrobione na 12, 88 V. Odcinasz transformator i hula na aku.
a gdyby tak pod przetwornice to podłaczyc by zdało egzamin ??
Nie musisz pod żadną przetwornice niczego podłączać. Musisz odciąć transformator, wtedy automatycznie potrzebne napiecie zmieni się z 230 na 12 V.
jo dobra tzn. ze takie głośniczki wytrzymają i nic mi nie spalą :?:
Musi być ta płytka z regulacją głośności i ją bezpośrednio do aku.
elo niechce zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj. chce sobie zrobić audio jak najmniejszym kosztem. nie musi to grac jakos mocno z dobrym basem wazne zyby w ogóle gralo . w szafce leza moje stare glosniki komputerowe pomyslalem sobie zeby je wykozystac. z tego co widzę to maja wbudowany wzmacniacz bo po podlaczeniu do pradu i mp3 jakos tam graja. co zrobić zeby podlaczyc je pod skuter? chce to zrobić jak najtaniej i jak naj szybciej. sa jakieś przejsciowki z 230 na 12v? jeśli tak to dobrze by bylo jakbyscie podali linka aukcji albo podali nazwe takiego uzadzenie
sa sa to transformatory mozesz kupić gdzieś na allegro ale przeważnie głośniki komputerowe maja transformator wbudowany 230v na 12 lub 16 v wiec odcinasz transformator i pod aku podłaczasz kabelki i jazda