Wczoraj jechalem skuterem nagle skuter mi zgasl probowalem go ponownie odpalic lecz gdy dodawalem gazu skuter gasł ponownie oraz kontrolka od swiateł myslalem ze to z powodu braku paliwa dopchalem go do domu zalalem paliwem probuje go odpalic i jedyne co sie dzieje to pali mi sie czerwona kontrolka od oleju i nie moge go odpalic co to może być?
a masz olej?
tak :/
a iskre masz?
mam
a kompresje masz?
a co znaczy:
- gasł mi oraz kontrolka od świateł - ? co oraz co kontrolka?
Jechalem i jak mam wlaczone swiatla to mi sie swieci kontrolka ze sie pala swiatla i jak gazowalem to ta kontrolka przygadsała tak jakby skuter tracił moc
ale jednoczesnie obroty spadały ? stary wez sie coś rozpisz bo zgadywanie i ciągniecie za jezyk szybko zniecheca
Tak obroty spadały gdy probowalem odpalic go ponownie udalo mi sie ale gdy dodalem gazu gasł za 3 razem gdy probowalem odpalic juz nie odpałał tylko była iskra i paliła sie kontrolka od oleju
który to jest rocznik aprilli, może to Ditech na wtrysku nie na gazniku a kontrolka nie jest od oleju tylko od wtrysku?
wtedy masz to do przerobienia
http://www.skuterynet.fora.pl/naprawa-i-tuning-skuterow,4/kody-usterek-gilera-runner-sp-50,131.html
to takie zegary (analogi) ?
Tak tak dokłądnie takie :) 2002 rocznik
jak to 2002 rocznik to zmierz kompresje. Przeciez to już swoje pojezdziło.
Okej dzieki za pomoc :) wedlug przebiegu ma 7100 km
jasne. skuter z 2002 roku ma 7100km.
Tylko 10 lat nie działa licznik...