Aprilla rs 50

Czy w aprilli rs (?cigu) przy wymianie cylka z 50cc na 80cc trzeba zmieniac cos jeszcze ??

Przydałby się większy gaźnik, wydech… Kolega ma V6 i jest z niego zadowolony :slight_smile:

ja w swojej Aprilce RX wymienilem tylko cylka na 80 i smigal dobrze :slight_smile:

PodLy napisał:

Przydałby się większy gaźnik, wydech.. Kolega ma V6 i jest z niego zadowolony :-)

Zależnie od rocznika.W AM6 są na tyle duże gaźniki ,że 90% ludzi nie montuje większych tylko zakładają sport wydech do tego dysza 120-130 i śmiga pięknie. A tak do autora tematu Ty chcesz 80 Polini To ważne bo jeden z modeli 80 ccm do AM6 to cylinder EVO i coś mi się zdaje ,że nie wiesz z czym to jest związne...

Wal, pierscienie, i rózne duperele typu sprzeglo itp by nalezalo wymieniłeś zeby to dobrze jezdziło

wino napisał:

Wal, pierscienie, i rózne duperele typu sprzeglo itp by nalezalo wymieniłeś zeby to dobrze jezdziło

Nie sprzęgło ,a ew.tarcze sprzęgła ,aby się nie ślizgało.Co do wału to wystarczą łożyska choć przy dużym przebiegu warto wymienić wał na mocniejszy. Tak jak mówiłem trzeba wiedzieć o ,którym cylku mowa bo niektóre wbrew pozorom wcale nie są takie mocne.