Witam…
kumpel ma problem ze swoja apką otóż jak ja postawi na stopce i da na maxymalne obroty to rozwala mu spręzyne… rozwalil tak swoja seryjna, moją od katany, i dziś nowkę polini… co może być nie taką? jak nia jedzie to rozpedza się tylko do 50 a dalej stoi na obrotach… wario polini nic nie pomoglo… dopiero po zamontowaniu 3 rolek po 7g sr rozpedza się do 70 na sprezynie mk+15… mysle ze sprężyna za twarda… na rolkach 4 g tez tylko rozpedza się do 50 dopiero z gorki wchodzi na wyzsze obroty… daje foto jak wygląda sprezyna…
może ma jakąś nierówność na korektorze i sprężyna się chaczy i się rozgina
a może za mięka sprężyna i ją za bardzo ściska
osobiście pierwszy raz słyszę o czymś takim
Dziwna sprawa ale to nie 1 przypadek najwidoczniej coś z kolektorem lub montażem :-/
w katanie wymienialem sprężynę z milion razy i nic takiego się nie stalo… dodam ze sprężynę wkladalem na smar by miala lzej się krecic… jak na razie tylko +15 wytrzymala:/ ale na niej skuter szybko wchodzi na obroty a wolno potem przenosi te obroty na kolo…
a te co się powyginały to były twardsze jak ta +15 czy miękciejsze??
dwie byly orginalne no i jedna polini +7… no ale na orginalnym wariu poszly te seryjne… jedynie wydech sportowy… czyli to chyba nie chodzi o twardosc bo naped byl seryjny…
arbuzjo napisał:
dodam ze sprężynę wkladalem na smar by miala lzej się krecic...
Co ty za głupotę robisz!!!!!!! W przekładni nie może być smaru!!!!!!! Czaisz ten system??!! Jak wkładasz sprężynę na smar to nie chce wiedzieć jak wkładasz wgl sprężynę. Przypuszczam że kupujesz zła sprzężne albo źle ja wkładasz
sprawdź jeszcze ten korektor czy nie ma jakiś rowków dołków itp. bo może sprężyna się w jakimś momencie blokuje i ją rozpierdyka
no ale przecież sprezyna się nie kręci…?? tzn tylko kawałek… no właśnie spręzyna jest trochę za ciosno wchodzila:/ a kupiona z mielocha pasujaca do tego modelu…moze byly juz inne talerze??? tzn poprzedni wlasciciel wymienil:/ a smar nałozyłem dlatego by właśnie jakieś rowki czy ccos wykladzic by się latwiej przeslizgnela sprezyna…
[ Dodano: 15-02-2009, 21:44 ]
[img=http://images49.fotosik.pl/64/bfe14e778542152em.jpg]