Aprilia sr50

Hejka.Jestem tu nowy. I mam problem.Mam do Was pytanie:Ile jest w stanie km najechać oszczędzając silnik Aprilia sr50? Bo mam do kupienia ale ma najechane już 30tys km niby przy 27tys. był robiony szlif. Opłaca się to brać czy szukać dalej?

Ja to bym chyba łukiem omijał. Chyba, że ktoś coś doda?

Czekam na wypowiedzi mam ją do wzięcia za 1500zł może jeszcze zejdzie z ceny.No ale nie chcę kupić i zaraz do mechanika:-(

Nikt Ci tu nie wywróży czy jest w dobrym stanie, musisz sobie to ocenić samodzielnie. Poza tym robiony szlif robi tu znaczącą różnicę i określenie "niby miał robiony" to wiesz gdzie może sobie on wsadzić?

To na co mam najbardziej wzrócić uwagę przy kupnie?

http://www.skuterowo.com/jak-sie-nie-naciac-przy-kupnie-skutera/

Ja kupiłem swoją z przebiegiem, ok 7500 km, było to w czerwcu zeszłego roku, a teraz już mam 13.300 (i sukcesywnie rośnie) silnik jest z roku 2002, i nic w nim nie zmieniałem, zresztą to Aprilia, jeśli przejechała 27.000 i był szlif tłoka, to przejedzie i drugie tyle.
Zresztą i ja mam na sprzedaż SR'kę ...

A skąd jesteś???

SK k. Gorzowa Wlkp. Co do terminu sprzedaży, to jestem w trakcie ustalania, ale na 100% w czerwcu znajdzie się na allegro wraz że szczegółowym opisem, więc jak coś, to dam linka.

Oj to daleko:-( A co do Aprili dzisiaj jadę ją oglądać. Facet zeszedł z 1500zl na 1200zł mimo ,że miał "niby"kupców. Ale chcę pooglądać. Do zrobienia jest złamana dźwignia hamulca z lewej strony.Kolor był kiedyś cały przemalowany i mówi mi że nieco z jedenj strony szpachla(mówi ,że ktoś porysował)ja podejrzewam o ślizg.No ale + za szczerość. Pytałem go czy wszystko chodzi jak należy -mówi że tak rame to mogę sprawdzić przy 90km/h że jedzie prosto,Elektryka działa,Silnik ie jest upocony. Mam 30min jazdy do niego więc zaryzykuję w końcu za 1200zł Aprilkę sr50 kupić rok 99 - to te 30tys. nakulane:-( może jeszcze coś pomożecie,podpowiecie?

Jednak postanowiłem ,że nie jadę dzwoniłem do najbliższego serwisu to mówili,że w życiu z takim przebiegiem inaczej na dzień dobry 1200-1500zł nie moje na naprawy silnika:-( Więc szukam dalej:-)Pozdrawiam.

Hej kupiłem to sr. Nie była w takim opłakanym stanie luzów nie ma,silnik chodzi równo cicho żadnych stuków itp jedynie jest upocony od strony filtra powietrza:-( nie wiem co to ale nie kopci. Opony w stanie 3+/6. A minusy to nie działający starter,lewa strona migaczy i sygnał i kierownica jest nieco heknięta co do teleskpów nie wiem może miał dzwona albo może trzeba jakoś naprostować na śrubach to nie wiem plastkiki całe lekko porysowane. Cena ostateczna 1150zł. Może ktoś się wypowie? byłbym wdzięczny:-)

wstaw jakies fotki dokladne to bedzie do czego sie wypowiedziec

Oj ok dam ale dopiero sobota niedzieela bo amm go u rodziców:-) a ja mieszkam gdzie indziej:-)chce zobaczyć jeszcze jak na zimnym będzie palił. I będę przemalowywał plastdipem na czarny mat:-)

"upocony od strony filtra powietrza...(...)" Normalka, jeśli się daje gazu "na sucho" to silnik robi cofkę i mieszanka (czyli z olejem) już wylatuje do filtra powietrza.

Miałem podobnie, ale filtr wymieniłem (wkład) i wyczyściłem gaznik i już nie dodaję gazu, na postoju (z wciśniętym hamulcem), zero oznak "pocenia" :)

Nawet na zimnym powinien Ci odpalić, no chyba, że akumulator słaby...

A to dobrz uspokoiłeś mnie:-)Dzisiaj rano pojechałem do rodziców bo nie wytrzymałem z ciekawości jak mi odpala na zimnym. I próba z kopniaka za 4 raz ale ssanie nie dociągłem do końcatylko w pół więc myślę że za 2 raz pójdzie:-) jedynie na zimnym lekko kopci ale jak się rozgrzeje to nie. Od rozrusznika nie odpalam bo wogóle nie reaguje nie wiem co może być spróbuje akumlator podładować mioże to da albo jakiś stycznik i nie działa mi prawa strona migaczy,ktoś wie co może byc?pozdro i dzięki za odp.:-)

Aha i jszcze jedno mogę dać zamiast tego filtra jakiś stożek na All.... za 35zł?

A Oc mam do maja następnego roku czy przechodzi na mnie?