Pisząc temat musiałem doprecyzować go ale pytanie chcę sformułować ogólnie. Co w skuterze powoduje jego masę całkowitą rzędu 100 kilogramów?.. Jeżdżę od roku Aprilią sr 50 street i zastanawia mnie ta kwestia. Wielka kanapa z tworzyw, dużo plastiku, silnik o małej pojemności, małe koła (obręcze)., krótki widelec. Oczywiście - jak złapie się "byka za rogi" to czuć taką masę, bez dwóch zdań.
Wydaje mi się że jak na takiego żuczka to jego masa jest w dziwny i sztuczny sposób zawyżona.
Na oko laika jak ja sprzęt tego kalibru powinien ważyć przynajmniej kilkanaście kilogramów mniej.
instalacja wtryskowa ma więcej elementów niż gaźnik zasilany grawitacyjnie, dwie tarcze z zaciskami, spore koła, chłodnica, płyn chłodzący, solidna rama i trochę plastików. Robi masę. Sam silnik ma solidny blok i jest dość ciężki
Benyco Arron 50 4T Znalazłem na kanale YT tego portalu test tego skutera i podają że "zalany" waży około 80 kilogramów... Jeśli da się przy takim wynalazku to chyba uznanemu producentowi włoskiemu powinno wyjść to lepiej... :(
ale co ty porównujesz? małe kółka, z tyłu bęben, pojedyńcza lampa, chłodzony powietrzem czterosów z gaźnikiem- nie ma połowych tych części co aprilla. Ogólnie chińczyki klasy 1.8m ważą do 70-80kg, te 2m ważą około 100kg. Markowe są trochę droższe bo mają ciut grubsze plastiki, więcej osłon, trzyma to więcej śrub