prace trwają cały czas załozyżem kiere bmx ale na razie od roweru i zamuwiłem wydech Stage6 r1200 race oto pare fotek kiery: Ps. przepraszam za słabą jakość zdjęć
Szkoda, że nie Rolls Royce'a :) z kiera wygląda dosyc dosyc:)mateuszpiatek napisał:
Sorki przejęzyczenie opracowania hondy
Z kierą spoko wygląda do tego jakis licznik koso rs dyno i wymiatasz Ogólnie to apka super bardzo mi się podoba ten lakier. A z kad wzioles te ruki na kable??
Te rulki na kable dostałem jak kupywalem kiedyś zestaw kabli do wzmacniacza kiera jest tylko przejściowa niedługo bendzie kiera i adapter hebo i licznik koso
[ Dodano: 2008-07-24, 14:48 ]
Dzisiaj doszedł wydech i od razu go założyłem ale nie wiem jakie rolki założyć żeby zażucie go na koło i żeby na seryjnych jest straszny muł nie stracił dużo na v-max doradzcie oto pare fotek: Narazie mam takie rzeczy do regulacji włożyłem dysze 100 do gaźnika 17,5 i jest za mała : Kąplet spręzynek sprzęgła polini:
kop25 napisał:
Narazie mam takie rzeczy do regulacji włożyłem dysze 100 do gaźnika 17,5 i jest za mała :
Po czym wnioskujesz że jest za małaż?? Może jest za dużaż??
ogólnie apka spoko.
PS od czego tak strasznie poobcieraże? tylną felgę??
muszę pchwalic użytkownika ~kop25
teraz twoja sr o wilele lepiej wygląda z kier? bmx :mrgreen:
Dla mnie ta apka jest super i to pomarańczowe malowanie daje czadu !
nic się nie dzieje ale apka super fajna
Felge obtarżem od seryjnego wydechu. Narazie w Aprili się nic nie dzieje, we wrze?niu dojdzie filtr Malossi e13, dysza 105, rolki 3g i może sprzęgło polini 2g
[ Dodano: 2008-09-05, 15:00 ]
Witam doszło do mnie sprzęgło Polini 2g oto pare fotek:
nie mogłem ustawić silnika na stage6 r1200 bo dostawałza mało powietrza więc muszę teraz zamuwiż filtr mam dwa do wyboru Malossi e13 i Hebo s
[ Dodano: 2008-10-07, 21:05 ]
Mały UP
Narazie nic się nie dzieje dopiero za pare tygodni będzie filtr, a oto plany na zime:
-Lampa tylna LED z białym kloszem (stara ma połamane zaczepy i jest sklejona jak na razie)
-Obicie siędzenia
-Kierownica BMX+adapter
-Licznik z obrotomierzem
-Pasek wzmocniony
-Polerowanie rantów
-Nóżka boczna w chromie
-Odnowienie polerek
-Wzmocnione klocki chamulcowe (tył)
-Tylny amortyzator (jeszcze nie jestem pewny czy będzie)
[ Dodano: 29-01-2009, 19:17 ]
Witam dawno nie pisałem ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje bardzo dużo się stało:
Metalowe nadkole zostało połączone z dwoma bokami:
Dolny plastik trochę obciołę bo się topił od wydechu:
Zakupiłem tylny amortyzator z regulacją optycznie jest trochę zniszczony ale mechanicznie wszystko w najlepszym porządku:
W małych plastikach wyciołę znaczek SR:
Przygotowałem kierownice do polerowania:
Przednia felga już prawie została skończona tylko muszę przelecieć pastom i filcem:
Głowica została wypolerowana:
Zawór mębranowy został trochę zmodyfikowany (mębranki Polini, wypolerowany i trochę rozwiercony)
Krusiec ssący został trochę skrócony ponieważ było wcięcie u góry:
Gaźnik 19mm. Został wypolerowany przelot:
W cylindrze Polini sport został rozwiercony kanał wydechowy pod wydech ( Stage6 R1200):
Obecny i zarazem ostateczny wygląd wydechu:
A tu niespodzianka
Cylinder Metrakit Pro Race II
OOO widzę że projekt się rusza
Będzie porting? :] Jaki setup planujesz w tym evo?
superowo tylko pozazdrościc
no kop bardzo ładnie Fajny cylinder nawet bardzo. Cos poza tym planujesz jeszcze robic?? Oczywiscie z klasy evo.
Planuje zrobić porting karterów pod cylinder, na razie nie zamierzam robić portingu cylindra, obniżyć tył i przód nie dużo zobaczę jeszcze ile. A co do części to zamierzam :
Gaźnik 21 pwk stage6
Króciec ssący z podstawą Stage6 R/T
Malossi OR
Filtr powietrza Stage6 Double Layer
Dzwon sprzęgła Stage6 R/T
Świece irydową
I zapłon mam dwa do wyboru:
Polini
http://www.maxiscoot.com/article.php?man=22&model=326&parts=d&pagenumber=2&perpage=25&megaboite=&maxiscoot=0&artnr=P171.0528&manufacturerFilter=
Stage6
http://www.maxiscoot.com/article.php?man=22&model=326&parts=D&pagenumber=1&perpage=25&megaboite=&maxiscoot=0&artnr=S6-4514000&manufacturerFilter=SS
ja bym dał jeszcze większy gaźnik tak co najmniej 24mm i wydaje mi się że ten zapłon stage6 jest lepszy ale pewny nie jestem
no widac że się coś zaczeło dziac
Większego gaźnika niż 21 nie będzie Panthelion miał taki gaźnik na tym cylindrze i wycisnął na hamowni 19,6KM bez zapłonu i przełożeń więc nawet nie będzie się zastanawiał nad większym gaźnikiem.
Tak zapłon Stage6 jest lepszy ale nie ma cewek oświetleniowych, a Polini ma i właśnie nie wiem jak by to było jak by wziął Stage6 trzeba by światła zrobić bo skuter na pewno będzie jeździł cały czas po drogach.
Kartery będę miał najpużniej za dwa tygodnie u mnie więc niedługo będzie UP jak zrobię porting pod cylinder i je polakieruje, ma ktoś może jakieś fotki karterów do piaggio/gilera po portingu maxi lub flow??
Niedługo będę zamawiał paczkę od Mielocha a w niej znajdzie się:
Filtr powietrza Stage6 Double Layer (biały)
Ssanie do gaźnika
Rolki 3g
Sprężyna centralna +90%
Dysze do gaźnika
Świeca NGK irydowa (prawdopodobnie)
Nóżka boczna
Chłodnica przepływowa Hebo (jeszcze nie pewna)
PS: prace nie będą szybko szły za co bardzo przepraszam ze względu na finanse
[ Dodano: 21-03-2009, 22:20 ]
Witam prace idą cały czas został zrobiony porting karterów pod PR II i zostały pomalowane na szary metalik i pomalowałem kierownice, a zaciski pomalowałem podkładem bo jeszcze nie kupiłem lakieru, zakupiłem wentyle i dysze główną do gaźnika 95.
Załatwiłem sobie nagrzewnice od samochodu i jest taki problem bo nie mam gdzie jej włożyć i mam pytanie czy mógłbym włożyć chłodnice na dół żeby chłodził ją wentylator ??
Ps. przepraszam za słabą jakość zdjęć ale popsuł mi się aparat
[ Dodano: 13-04-2009, 16:06 ]
witam przyszła mi paczka od mielocha a w niej znalazły się :
-filtr powietrza stage6 double layer,
-świeca zapłonowa NGK Racing br10eg,
-sprężyny do wydechu,
-nóżka boczna chrom,
-fajka,
-olej castrol r2,
-płyn do chłodnicy shell.
-wężyk paliwa
Ps. Przepraszam za słabą jakość fotek ale nie mam na razie aparatu