Mam Na oku Aprilie SR 50 Factory znalazlem jedna za okazyjna cene z cylindrem 70 urzywana 20000km przejechane i troche rzeczy ma pozmienianych. Lecz jest jedej problem albowiem nie ma iskry. Czy to jest cos powaznego i ile to moze kosztowac ?
Hmm jak nie ma iskry to może oznaczać że świeca do wymiany co jest proste albo całe magneto i prądnica a z tym to trudniej musisz sam zobaczyć :)
nie trudniej a drozej :) bo wymiana magneta to pryszcz.
Jak "urzywana" to po ptokach...
A ja Wam powiem, że uważałbym na te skutery bez iskry. Sam miałem taki kłopot w swoim skuterze. Wpierw myślałem, że to popsuta świeca, potem - że przewód wysokiego napięcia, jednak w serwisie okazało się, że lista części do wymiany jest dłuższa: spaliło się magneto i przewód wysokiego napięcia (świecę zmieniłem już wcześniej, więc nie wiem, czy ona też), a gniazdo modułu zapłonowego po prostu zardzewiało z biegiem czasu (jest on u mnie w zasadzie na wierzchu, niczym nieosłonięty). Do tego trzeba było wymienić stacyjkę, bo była dosztukowana (przez poprzedniego właściciela) i to ona zrobiła zwarcie, które doprowadziło do spalenia się ww. części. Koszta: moduł z kablem - 70 zł (RMS), magneto - 250 zł (również RMS), stacyjka - 60 zł (chyba też RMS), wcześniej świeca (NGK) - 15 zł, robocizna serwisu - 100 zł. Łącznie - 495 zł, a myślałem, że naprawię go za maksymalnie 200.