ApRiLia sr przerywała teraz nie odpala

Skuter zaczął przerywać jakieś 2 tyg temu. czasem gdy wymieniłem świecą skuter pracował idealnie, aż do pewnego momentu. skuter teraz odpala powiedzmy na 20s i gaśnie gdy poruszam manetką gazu.Dziś skuter wcale nie chce odpali. Co jest przyczyna?? a i nie piszcie żebym sprawdzić świecę i itp. nie jestem laikiem POZDRO

Skoro nie jesteś laikiem to sprawdź kompresje, gaźnik. Jaki kolor świecy??

Nie kompresja, tylko gaźnik trzeba wyczyścić.

Gaźnik wyczyścić i wyregulować nie zaszkodzi ,ale przyczyną może być świeca.Bynajmniej taki jest powód w mojej sytuacji z Typhoonem ,a objawy są takie same.

świeca wymieniana była na nowe NGK jak i nasze polskie.Nic nie pomaga gaźnik przeczyszczałem 2 razy włącznie z czyszczeniem dysz. Spróbuję załatwić sobie gaźnik od kogoś…

heh ja mialem podobny problem z moja sr-ka … gdy jechalem 60km.h przrywal mi … a potem coraz mniej jechall … bo jak chcialem dodac gazu i szybciej jechac to przerywal dlawil się itp … i doszlo do 30km/h … wkurzylem się wymienilem tlok i jest dobrze. .spr kompresje jaka masz… jak nie to moze cdi i padlo … bo moj kolega tez mial podobna sytuacje i cdi mu padlo … pozdro

Możliwe że pierścienie ci się już wyrobione tzn. są luźne i nie trzymają kompresji. Ja tak miałem jak mi koleś źle złożył silnik tzn. źle założyć pierscienie. Pozdro

Przejrzałem cała elektryką i jestem pewien, że mam przebicie gdzieś na pewno nie od cewki. Dotknąłem nie chcący ramy i gaźnika przeskoczy?a iskra a skuter zgasą (wkońcu po długich namowach odpali ale nadal nie chce płynnie pracował, nadal przerywa)

No to niestety czeka Cię nie mało pracy. Musisz przejrzeć cała elektryk?. Zdejmij wszystkie plastiki i dobierz się do wiązek elektrycznych. Są one w takiej taśmie specjalnej owinęte lub są w rurce poprowadzone. Rozetnij to co ochrania kable i sprawdzaj przewód po przewodzie czy nie jest gdzieś uszkodzony. To najlepsze co możesz teraz zrobić. Tutaj jest bardzo przydatny artykuł dotyczący dolegliwości skuterów. Jest tam coś o elektryce możesz to wykorzystać. Pozdrawiam.

Brat jest elektronikiem, jak na razie niczego się nie dojrzał najdziwniejsze jest to że na wolnych obrotach silnik pracuje dobrze dopiero gry się doda gazu zaczyna przerywał.

Ha… NO i widzę Prawde…XD Firmowe motory nie awaryjne HEHEHHEHEHEHHEHEH Już nigdy w nic takiego nie uwieże…bueheheheh

Firmowe “motory”??Skąd ty się urważe? “motor” to jest wsk. A skuter to skuter-motorower-motocykl i moja apka jest z '98 r. więc policz sobie na paluszkach ile ona ma lat i się zastanów co piszesz. :roll:

Mój rox też jest 98 i bdb. Borewicz weź wyjdł ahha twoj nowy będzie bardziej awaryjny niż markowy 10 latek. jockson sprawdź masą… NABYWAJąC SKUTER MARKOWY KUPUJECIE POJAZD p/w DO JEżDżENIA. NABYWAJąC SKUTER CHIŃSKI KUPUJECIE POJAZD p/w DO NAPRAWY.

Już sprawdziłem brat sprawdzić mi elektronike do wymiany stator