aprilia sr po myjce nie dzialajace swiatla..

Czesc!
Ostatnio chyba(bo nie jestem do końca pewien) po myjce przestały dzialać mi światła… kierunki klakson i rozrusznik jest, stop również jest ale gdy włączam światła nic się nie dzieje nawet nie ma podswietlenia na liczniku dodam ze spalila mi się postojówka oraz główne światło z przodu i spaliło się światło tylne lecz stop został nie naruszony. teraz jak trochę pojeździłem zaczął słabiej działać mi klakson… Wszystkie bezpieczniki mam ok, wstawiłem nowe żarówki. Czego to może być winaż Regulatora napięciaż proszę o szybka odpowiedź

pozdrawiam

To pewnie regulator napięcia. Jaki skuter? Być może że się tylko kostka regulatora wypięła, ja tak miałem w keewayu.

aprilia sr lc 96rok. jutro pojade do kumpla sprawdźe. w ditechu jest taki sam czy nie?

A może wodą polałeś kabel i zrobiłeś zwarcie?

Powinien być taki sam.

Damianho napisał:

A może wodą polałeś kabel i zrobiłeś zwarcie?

ale to wsadzilem nowe zarowki i dalej nic.. bezpieczniki tez wszystkie powymienialem i żadnej reakcji dalej to samo co bylo a kable na wszystkich laczeniach poodklejalem i poizolowalem na nowo.. sprawdze ten regulator

To, jak nowe żarówki się popaliły to na bank regulator, być może się tylko wypiął.

tzn teraz nie wiem czy się popalily te nowe, chodzilo mi ze zarowki stare się popalily no ale sprawdze ten regulator i napisze

no to na pewno zwarcie było ;p
posprawdzaj tam ten regulator i czy wody jeszcze gdzieś nie ma przypadkiem.
możliwe że zalałeś wodą, zwarcie się zrobiło spaliły się żarówki potem wyschło i już będzie git

tylko ze to bylo 2 dni temu i dalej nic… i tak jakbym nie mial ladowania

to posprawdzaj bezpieczniki. na którymś kabelku od akumulatora powinien być jeden sprawdź czy jest cały.
ale jak reszta działa tylko światła nie to to raczej coś bardziej związanego ze światłami będzie jak ten regulator.

dziś wyjąłem akumulator i odpalilem to nie działało nic. czego to może być winaż bo do regulatora kostka jest podpieta dobrze

to pewnie bezpieczniki bo raczej cewki by nie padły ale ładowanie możesz sprawdźić.

Weź od kogoś na 100% sprawny regulator i wsadź go nie zaszkodzi sprawdźić.

A tak na marginesię to jest to rok 96’ czyli stara buda oryginalna wersja LC?? Jak tak to odezwij się do mnie na gg 10994735 wieczorem ok 21 albo podaj swoje gg.

tak jest to 96r oryginalna lc. gg 6740174 :slight_smile: