APRILIA SR - brak iskry. jaki powód??

Witam. Wypadł mi 2 raz uszczelniacz, wlozyłem nowy, gdyz tamten był nacięty i pewnie to było powodem jego wystrzelenia. Załozyłem nowy jednak nie mam iskry, mam uszkodzony rozrusznik, bo elektryczny nie zazębia a nożny się obmyka ( muszę kupić 2 zębatki, tą małą do dekla od przekładni i tą która jest za wariatorem). Moze nie byc iskry z tego powodu ? Kickstartek zazębia dopiero na samym dole, więc nie ma nawet pełnego obrotu tłoka. Nie ma na żadnej świecy, skróciłem kabel, który idzie do fajki, gdyz myslałem ze to jego wina, bo nie było widać “drutu”, sam przewód, więc skróciłem go, nakręciłem fajke i iskry dalej nie ma. Proszę o pomoc.

jak nie ma wystarczającego obrotu to nie mysl ze iskre będzie widac … wloz palec do fajki i niech ktos kopnie delikatnie jak dostaniesz po paluchu to iskre będzie widac jak będzie kick dzialal

założyłem nowe zębatki, kręci elektryczny, nożny również działą dobrze, ale nadal nie ma iskry. Czym to może byc spowodowane ?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

wymień fajkę bo możliwe że to ona poszła się kochać… a może cewka zapłonoważ? jedno z dwóch… albo gdzie po prostu przewód od fajki się przerwał… sprawdź

Wygląda jakby nie dochodziło napięcie do cewki. PRzekładałem drugą, podłaczyłem na krótko, ale nadal nie ma iskry. Jak sprawdzić moduł ? Lub czy jakieś kable się nie wypiły? Pozdrawiam.

mozecie tu odpowiedziec bo tez mam podobny problem