Aprilia sr 50 Problem - Nie odpala ze startera

Witam. Jak w tytule dlaczego nie odpala mi ze startera? z kopniaka za 1 raz nawet jak zimny kilka dni nie odpalany. Podobno odpala się ze startera tzrymając hamulec tylni wciśnięty(ale hamulca praktycznie nie mam chyba tzreba dolać płynu i odpowietzryć) bo jak próbuje ze startrea to mi świeci kontrolka od oleju. Oraz 2 pytanie czemu nie świeci mi prawa strona sygnalizacji oraz żarówki przedniej też tej prawej lewa świeci? Proszę o porady co z tym zrobić:-(

Halo je tu kto???

podłaczam się,mam to samo z keeway focus! o co może chodzić? akumulator?
z tym że u mnie oba kierunkowskazy działają.

przyczyn moze byc wieje ale jezeli jestes pewny ze starter kreci silnikiem to brakuje ci pradu na swiece, a dlaczego nie sweci polowa zapewne nie laczy kostka a gdzie ona jest tego nie wiem bo nie mam takiego motorka.

Prąd dochodzi do świecy skoro odpala z kopa, wciśnij przedni hamulec i spróbuj odpalić wtedy ze startera, powinien zaskoczyć, bo nie ma znaczenia, czy wciskasz tylny hamulec, czy przedni.

Teraz druga sprawa, kierunki mogą nie świecić, bo
1) Jak masz z tyłu lampę, wraz z przymocowanymi do nich kierunkami, to kostka może nie stykać (mówię o tej od kierunku, czyli ta mniejsza)
2) Prawdopodobnie z przodu w kierunku, masz obydwa kable odłączone od kierunku.
3) Jak chcesz mogę Ci jutro wrzucić foty, jeśli czegoś nie wiesz

hmm,ale jaka może być przyczyna niedziałania rozrusznika?
ja z moim focusem próbowałam chyba wszystkiego i z kopki nawet za pierwszym razem odpala...
Naciskam przedni hamulec,rozrusznik i dodaje gazu...
a on rzęzi albo syczy,na zmianę... Były duże deszcze ostatnio,moze to coś z akumulatorem?

Co do odpalania ze startera to tak jak pisałem wogóle reakcji.jak nacisnę hamulec to samo tyle że kontrolka olelu się zaświeci wtedy gdy naciskam na starter.A co do migaczy to mam podłączone z przodu i z tyłu,żarówki dobre. to nie wiem.

Sprawdź moduł. U mnie też były takie objawy, a się okazało, że moduł był mokry. Wytarłem go i wszystko wróciło do normy :)

ok spróbuje chociaż w ciepłe dni też nie palił to nie powinien być mokry ale ok zobaczę.

czy mógłby mi ktoś powiedzieć,gdzie jest moduł w keeway focus? pod siedzeniem jakoś ? ;)

teraz w ogóle mi nie odpala. co moze byc przyczyną?

Wina jest rozladowany aku. Naladuj a jak problem bd dalej wystepowal to na 100 bezpieczbik

okej dzięki :D a macie pomysł gdzie mogliby mi go naładować? u mechanika jakiegoś czy szukac speców od skuterów? nie mam kasy póki co na prostownik. a da sie akumulatorem z auta naladowac?

okej dzięki :D a macie pomysł gdzie mogliby mi go naładować? u mechanika jakiegoś czy szukac speców od skuterów? nie mam kasy póki co na prostownik. a da sie akumulatorem z auta naladowac?

przeczytalem dokladnie i jednak na 100 nie bd bezpiecznik, bo jak mowiles dzialaja ci lewe kierunki:) te syczenie ,zgrzyty to wina aku:) pociesze cie : tez tak mialem;) naladowalem i smiga ;) pozycz od znajomego prostownik i bedzie git:)

okej dzięki za dodanie otuchy bo się martwie :(
tak na marginesie - jestem dziewczyną :P

Hej no nic dzisiaj rozebrałem posprawdzałem kable poskęcałem bo były odłączone ładnie zaizolowałem i nic nie miga a światło z przodu żarówki nie miałem właśnie zamówiłem niebieskie(mysle ,że będą fajne:-))starter nie działa muszę z tym podjechać do elektryka:-( A powiedzcie mi co może być powodem dymienia jak jest zimny? jest to silnik 2t jak się rozgrzeje jest ok w silniku nic nie słychać ładnie pracuje pali od 1 kopki.