Aprilia SR 50 - gaźnik ile pali?

Aprilla sr 50 gaźnik w cieczy. Ile wam pali bo ja jak przycisne to i do 5l/100 piszcie ile wam pali,
Bo mi sie wydaje ze mi troche za duzo

Na nic nie zda Ci się informacja ile pali u innego posiadacza, dopóki nie poznasz jego set up'u... W praktyce dotyczy to głównie gaźnika (rozmiar), zastosowanej głównej dyszy, filtra powietrza, wydechu... W praktyce 2T w 50-tce powinien palić 3,5-4,5l/100km... ale wszelkie przeróbki zwiększające osiągi... zasadniczo zwiększają też pobór paliwa...
Nie muszę chyba dodawać, że styl jazdy i gdzie się jeździ, ma też znaczny wpływ na ostateczne zużycie paliwa...

U mnie:
Chińskie 70cc gaźnik seryjny 12mm - 3.8-4litry
Stage6 70cc gaźnik seryjny - 4.2-4.5
Stage6 70cc gaźnik 19mm (dysze różne) - 6 i więcej i to jest jazda na notorycznie bogatej mieszance. Co bywa kłopotliwe przy zbiorniku 6L bo co 80km tankowanie

Moja 3.7 litra https://www.youtube.com/watch?v=Wtje5bQkPmE

Pali 3,7 Litra

ale to nie jest twoja trolu. tam pod filmem własciel pisze że poszła na cześci rok temu

Ale ja nic nie pisałem ze jest moja szwagier nalal do malego fiata paliwo lotnicze to tłok mu wyleciał Paliwem o największej liczbie oktanowej jest benzyna lotnicza AVGAS 115/145 barwiona na purpurowo — paliwo to stosowano do silników tłokowych o najwyższych mocach podczas II Wojny Światowej i Wojny Koreańskiej, obecnie jest dostępne u niektórych producentów wyłącznie na specjalne zamówienie (paliwo takie wykorzystują użytkownicy niektórych historycznych samolotów), przy czym producent może starać się obniżać zawartość ołowiu do zawartości typowej dla AVGAS 100LL.