Aprilia Sr 50 Ditech na wtrysku - problem ze świecą.

Witam mam problem z moja Aprilia wkrecilem swiece chwile pochodzi dobrze ale zaraz zaczyna skuter przerywac wykrecam swiece i jest czarna okopcona ma przebicie i tak jest na kazdej z kolei co wkrecalem . To jest wersja na wtrysku !!! prosze o pomoc ...

Rozwiązałeś problem z tą swieca i tym przerywanie bo mam taki sam problem?

no mysle że po 5 latach na pewno tu wróci i odpowie

Wiem że to małe szanse ale można sprubowac

Zapewne wtrysk do remontu. Zanieś do profesjonalnego warsztatu niech sprawdzą, ewentualnie wymienisz jak okaże się wadliwy. Zapewne nie robi “mgiełki” tylko leje paliwem i stąd kłopot. Nic wieczne nie jest

Dzięki kolego jak sprawdzę ten wtrysk to dam znac

wtryskiem jest dobry nie leje robi ładną mgiełke i co tu jeszcze sprawdzic?

Zasadniczo wszystko, przepustnicę, być może coś z kompem od wtrysku. Ciężko stwierdzić. Jedno jest pewne jeżeli świeca czarna to ma za dużo paliwa. Sprawdź i wyczyść jeszcze filtr powietrza. A jeżeli przerywa to sprawdź układ zapłonowy. Jak będzie ciemno popatrz dobrze czy fajka od świecy nie ma przebicia, to samo z przewodami. Niestety przy wtrysku jest tak jak kolega, który serwisuje skuterki mówi. Wymienia się po kolei części do ustąpienia usterki. Sam widywałem wtryskiwacze, które podczas testu dawały ładną mgiełkę a w cylindrze już lały paliwem. Może to być również cewka zapłonowa. Opcji jest wiele.