Jak tuningować aprilie żeby leciała 120km/h za 3 500zl
Jaki:
wydech
cylek 70
wario
Jak starczy ewentualnie wał
jeśli to wtrysk to tuning jest bez sensu bo trzeba zmieniać mapy wtrysku a jest to bardzo kosztówne i mało kto to robi. No i części jest dużo mniej niż do gaźnika
zmień silnik na gaźnik i bierz się za tuning
a tak z ciekawości to karter z wtrysku różni się od karteru z gaźnika czy tylko cyl i sposób zasilania paliwem ???
nie rożni się, wystarczy mi gaźnik, króciec i zawór…
i cylinder i moduł i jeszcze jakieś pierdoły z elektryki
do przerubki wtrysku na gaźnik trzeba zmienić całą elektryke, cewko moduł,cały zapłon, głowica, gaźnik, krusiec ssacy, gaźnik i tak to nie zawsze się udaje bo iskra może być w innym miejscu i zapłon nie nastąpi,
a jak chcesz tuningować wtrysk to kup cylinder malossi sport z komputerem i sportowymi mapami
http://skutercentrum.pl/product_info.php?cPath=8_6_70&products_id=2789
wole na gaźnik przerobić, many z serwisu mi powiedział ze za 600zl mi zrobi…
A jak chcem to od razu mi zamontuje gaźnik króciec i zawór tuningowy i taniej zaplace za robotę, ale na części wydam kupę kasy, ale wole tuningowe niż oryginalne…
W dokumentach mi pisze minarelli, a nie morini
nie ma minarelli na wtrysku
Dobra niech ci będzie.
To i tak przerobie na gaźnik to jakie mam dać części
za 3 000zl chodzi dokładnie o:
- cylinder (minarelli)
-wydech
- gaźnik, króciec i zawór
lilipop napisał:
cylek (minarelli)
koleś nie ma 50cc minarelli na wtrysku :roll:
no i głowica
cylinder od minarelli nie będzie pasował, musisz kupić cylinder morini np Suzuki katana
A jak zmienić na minarelliż? Many mi powiedział ze daje mu cylinder minarelli, gaźnik, króciec i zawór… To wszystko…
swap
żeby zmienić na minarelli musiał byś zmienić cały silnik
ok dzięki … To za 3 000zl zrobię go zęby jechał 120km/h Jak tak
to jakie części:
- cylinder
- wydech
- gaźnik, króciec i zawór
[ Dodano: 03-08-2009, 00:18 ]
http://moto.allegro.pl/item698096121_aprilia_factory_sr_silnik.html a taki silnik od factory może być?
to jest silnik pure jet
Przy przeróbce nie musisz zmieniać elektryki, poczytaj na innym forum jak to przerobić (nie chce reklamować innego forum i dla tego nie daje linka)
Jak mi się dobrze kojaży to nie trzeba cylka zmieniać wystarczy sama głowica. Jak coś to odezwij się na gg to wyśle ci opis.
a ty masz silnik morini taką
trzeba zmieniać całą elektryke albo przerobić tą co jest jak nigdy nie przerabiałeś to się nie wypowiadaj na ten temat bo to nie jest tak łatwo