Aprilia RS cała prawda

YO ALL chciałbym kupić sobie Aprilke RS 50 (nowa buda) i chcą się dowiedzieć co o niej myślę inni… A więc wypowiadajcie się co o niej sądzicie!!!

dział : to czy tamto" Jakiś mod przeniesie? :->

cała prawda: zajebisty motocykl :smiley:

Też tak myślę ale chcą aby użytkownicy powiedzieli co im się w tym motorku nie podoba czego nie ma itp. chcą znać jego najmniejsze wady i zalety =)

Ja osobiście wybraćbym TZR zamiast aprili ( bardziej mi się podoba, słyszałem, że bardziej nie zawodna, a przede wszystkim to Japańskii :mrgreen: sprzęt :stuck_out_tongue: ) Apropos aprili, słyszałem, że te motorki mają bardzo wadliwe skrzynie biegów. :wink: Pozdrawiam

Co do wyglądu to chyba Aprilia jest ładniejsza… według mnie :mrgreen: Głównie zależy mi na przyśpieszeniu i v-max i nie wiem czy RS ma dobre osiągi ktoś mi kiedyś napisać że RS ma lepsze przyśpieszenie a TZR v-max ale z jakiej racjiż przecież mają te same silniki inne przełożenia

tak, prawdopodobnie dzieki innym przełozeniaom, apropos Tzr jest też troszkę cięższa z tego co wiem :mrgreen:

Czyli Apka jest wolniejsza Bo kolega miał Apke Rs 50 tylko ta o 2 modele wcześniejsza… 1900+ rocznik i mu sadziża 110 :slight_smile: bez tuningu… Bo jak bym miał kupowałApke albo TZR to chce aby to było szybkie i zrywne… jeżeli ktoś zna osiągi Apki proszę niech mi powie… o właśnie a czy to przełożenia można zmienić zębatkami

Jeśli chodzi o prędkość to stoją mniej więcej tak samo ( zależy od wagi kierującego ) ale mi chodziło o to że tzr jest cięższa i troszkę gorzej przyspiesza. Zębatke zawsze można zmienić, ale to zależy czy chcesz mieć dobry vmax czy przyspieszenie :wink:

Hehe ja bym chciał żebym miał to i to ;] no ale jak już to bym chciał aby poleciała mi te 110 km/h i żeby było dobre przyśpieszenie a czy zębatki od TZR by pasowały do tej nowej RSą czy gdzieś można kupić takie co są tylko do RS czy może nie ma ich na sprzedaszł xD

Ja na sprzedaż nie mam. xD Czy będą pasowały??? hmmm… najlepiej jakbyś pooglądał na zdjęciach te motorki i zwrócić uwage na mocowanie tego do kola, jak są dziurki na śruby porobione itp. Jeśli będą takie same to znaczy, że pasują :stuck_out_tongue: Poszukaj na: www.allegro.pl www.mieloch.pl http://sklep.jednoslad.pl/ Tam na pewno coś znajdziesz :mrgreen: Pozdrawiam

A ja powiem tak ze,nie polecam ci ani tzr ani rs 50atki!! Wez sobie kup 125-atke .50-atki bardzo szybko ci się znudzi.Tam napisales ze chcesz szybki i zrywny ,takze mowie ci ze szybkiej i zrywnej 50-atki nie ma :)Ale jak dla ciebie powyzej 10 s. do 100-etki do zrywnosc do kup 50-atke xD Z 125-piatek polecam ci rs ,bo sam taka mam i jestem zadowolony :smiley:

bardzo bym chciał 125 =) ale mi ojciec nie pozwoli powiedział że mi ściga nigdy nie kupi jak już to tylko 50ccm powiedział że jak mi kupić by ściga to tak jak by kupić dla mnie trumn? :stuck_out_tongue: A z resztą 50ccm a później prawko i autko :mrgreen:

[ Dodano: 2008-08-29, 09:07 ]
Czy jest ktoś może na tym forum posiadaczem Aprili RS 50 w nowej budzie?

[ Dodano: 2008-08-29, 12:59 ]
Słyszałem że Aprilia RS 50 ma o dużo lepsze przyśpieszenie od TZR a TZR o dużo szybsza od RS czy to prawda???

Więc tak na początek się przywitam jestem nowym userem a zarazem , posiadaczem rski z 2007 r lorenzo replica’i a eraz krótko czemu wybrałem ją a ni tzr - osiągi ( w porównaniu tzr sporo lepsze) - designe ( :sunglasses: ) - sporo nowasza konstrukcja ( rama alu , upside-down , licznik wielofunckyjny) Fotencje http://bikepics.com/members/kuciap92/07rs50/

W malowaniu biało jakimś tam jest dla mnie jak kobieta :smiley:

PRZENOSZE TO CZY TAMTO POZDRAWIAM

Creative 50 a czy mógłbyś mi powiedziec jakie są dokładne osiągi twojej pięknej RS-kiż :wink: PS. Czemu gdy na necie jest pokazany filmik to Apka nie wkręca się powyżej 12 tys. obrotów a TZR się wkręca… czy?by zablokowany moduł?