Aprilia dostaje muła i gasnie

Problem polega na tym, ze czasem jak jade to skuter dostaje nagle takiego moła tzn. traci moc i gasnie… później juz nie chce odpalic, dopiero po jakims czasie zapali. Jeszcze do tego wszystkiego się grzeje ;/ a uszczelka pod głowica była wymieniana jakis miesiąc temu…Tak sobie mysle, czy to nie jest czasem wina swiecy??? jezdze na niej juz ponad sezon wiec moze to to???

Możliwe, że świeca. Ale ja stawiałbym na pierścienie. :sunglasses:

Uważam, że to puchnący tłok. I to jest to na 90%. Przykro mi :stuck_out_tongue:

zapomniałem dodac, ze razem z uszczelka wymianiałem tłok i pierscianie :stuck_out_tongue:
wiec to chyba nie jest to :stuck_out_tongue:

Aaa, no to trza było tak od razu :smiley: W takim razie możliwe że to świeca :stuck_out_tongue:

co wy za głupoty pierdolicie po pierwsze że tłok jest nowy nie znaczy że nie może puchnąć. Jaki ten tłok kupiłeś znaczy jakiej markiż? Bo niektóre tłoki są robione prawie z plasteliny…

siwy_fact napisał:

Jaki ten tłok kupiłeś znaczy jakiej markiż?

sorry siwy_fact, ale nie wiem ;/ bo to wuja przywiózł z Danii i lezał w garazu i taki załozyłem (on nie miał opakowania :P) i nie wiem jaki on tam jest...ale wuja mowił, ze to dobry tłok a nie podróbka (nigdzie co prawda nawet takiego nie widziałem na necie, ale podobno dobry)

Nie wiem czy dobrze zrobiłeś :stuck_out_tongue:

RudY napisał:

Nie wiem czy dobrze zrobiłeś :P

czemu?? bo nie rozumiem o co ci chodzi...

Tzn. że wziąłeś tak nie wiadomo co …

400-tny post ! :smiley:

Wuja zapewniał, ze jest dobry :stuck_out_tongue: gadał cos, ze taki to kosztuje 80 czy 90 zł nie pamietam ale cos w tych granicach to chyba jakis nie byle jaki :smiley: ale nie będziemy tutaj gadac o tym czy mam dobry tłok :stuck_out_tongue: bo wiem, ze jest dobry xD chce tylko się upewnic czy to moze byc wina swiecy…

ps. jakie sa jeszcze godne polecenia swiece???oprucz NGK
(na niej własnie jezdze), Bosh czy Hampion…sa jakieś lepsze???

NGK najlepsze ewentualnie bosh

Też tak miałem… Tzn grzeje Ci się? Dlugo masz ten cylek? Przejedź się trochę i zobacz czy chłodnica działa ( czy chłodzi). U mnie coś było nie tak i ciągle padała mi uszczelka pod głowicą, łożyska w pompie wody padły, chłodnica później nie chłodziła, gotowała się woda, no i jak osiągała 100stopni to coś strzeliło było takie bum i skuter gasł… Do dziś nie wiem co było główną przyczyną, wszystko opchnąłem na części i oddzielnie chyba działa dobrze.

u mnie chłodnica chodzi…czesm się nagrzewa jak jede pod gorke albo z pasazerem…jak ma ciężko to się grzeje…wymieniłem dzisiaj swiece i zobacze jek to będzie…napiesz cczy lepiej czy tez nie… :->

Stawiam na tłok , sprawdź najprawdopodobniej to jego wina :slight_smile: Ostatnio to przerabiałem

a muła dostaje tylko wtedy gdy się zagrzeje? czy niezależnie np. gdy jeszcze ma małą temperaturę