Witam. Mam problem tego typu ze wywarła mi odma na filtr powietrza spore ilosci oleju ktory troche smierdzi bezyna. Co to może byc? Kompresję sprawdzalem na ciepłym silniku ma 13 , może trzeba na zimnym sprawdzić? A mogą to być uszczelniacze zaworów ? Proszę o pomoc?
Witam miałem taki problem w kymco 125c i tez mi wywalił olej do filtra ale było to jednorazowe, wymyłem filtr i juz nie wywala . Może miał taki kaprys:D ale jak lejesz nowy olej i za dużo go wlejesz to wtedy wywali go do filtra bo po to jest ten mechanizm zeby filtr był nasączony.
tez tak myslalem jak miesiac temu wymienilem olej filtr i filtr powietrza, ale trwa to juz ponad miesiac i wywala spore ilosci oleju az czasami wykapuje a jak w sobote rozkrecilem obudowe to az sie wylalo z niej:/ jestem w kropce bo niewiem jaka przyczyna
a poziom oleju masz nie za wysoki? bo olej najcześciej do airboxa trafia odmą. Dobrze jeżeli przyczyna jest tylko to że jest go zbyt dużo (to niebezpieczne z innych powodów) ale inne przyczyny oznaczają zbyt duże ciśnienie w skrzyni korbowej - i na to już trzeba dokładniej popatrzeć.