Witam!!!
Posiadam aprilie rs i mam problem:/
Chciałem ja dzis odpalić zeby światła zrobić, no i sprubowałem zakręcić rozrusznikiem i kurde jest problem:( rozrusznik raz kręci a raz tylko jakiś taki dziwięk z elektryki jest:/
co to może byc?
nie wysuwa ci się zebatka sprzęgła rozrusznika spróbuj przesmarować go albo wymienić
możliwe też że ci się już starły ząbki
aha:/ a jak bym sprubował na zapych to powinna odpaliś no nie?
no na zapych powinna odpalić
Najpierw to naładuj akumulator i sprawdź czy będzie działa rozrusznik
akuś jest jako taki, z tego co wie powinien mieć w kranicach 12.5-13.2v? mój ma 12 sprawdzałem dzis. Dodam jeszcze że motorek żadko kiedy mi z rozrusznika zapalał, ale kręcić kręcił
ściagnij wariator, sprzęgło ruzrusznika i zakręć samym rozrusznikiem, żeby miećś pewność że działa, później będziesz wnikał czy to nie jest wywalony przekaźnik, zwarcie na instalacji albo blokujące się sprzęgło rozrusznika
życzę powodzenia
JacoPL to jest rs-ka więc nie ma mowy o żadnym wariatorze
więc pozostało blokujące się sprzęgło rozrusznika bo chyba nie jest aż w tak złym stanie aby sprzęgło rozrusznika miało starte zębatki oblukaj sprzęt i będzie wiadomo co jest grane
ja miałem u siebie podobny problem, takie pyknięcie było tylko słychać… okazało się później że zsunął się przewód który był podłączony do rozrusznika, docisnąłem go i wszystko było git majonez
Zobacz może jakieś styki od rozrusznika zaśniedziały i nie ma dobrego przepływu prądu
Ahaa to jest RS ^^ niedoczytałem … wiec sorrki ja się nie odzywam bo o am6 nie mam pojęcia
jedyne co moglbym polecac to wykręcić rozrusznik i go podpiąć i zobaczyć czy zakręci jak go trzymamy w dłoni przynajmniej ja się tak bawiłem w czasie polerki silnika
Sporo odpowiedzi - ZAMYKAM (jak coś to pw) Jacob555
(na moje masz też za słaby aku…)