Witam.
Dzis po długiej przerwie…przejechałem się skuterem…stał on jakis miesiąc w garazu rozebrany…i dzisiaj się przejachałem i nagle zaczeła się gotowac woda ;/. Czym to moze byc spowodowane :?: …wczesniej się nie grzała…(kiedys tylko ale to była uszczelka pod głowic…po wymienie było dobrze) Prosze o konkretne odpowiedzi
Może coś z termostatem, przycina się.
Albo pompa wysiadła i woda nie krąży, może zatkały się jakieś przewody, albo w przypadku lania zwykłej wody, cylinder pokrył się rdzą i woda nie ochładza cylka.
Było za zimno, woda mogła zamarznąć ( jeśli lałeś zwykłą wode ). No i jeśli nalałeś wody, spuść ją całą i nalej płynu do chłodnic, powinno pomóc.
skuter stał w garazu rozłozony… chłodnica była zalana płynem (własciwie to koncentratem…ale to szczegół)…nie wiem co z nim jest, wszystko było dobrze a jak go złozyłem to nagle gzac się zaczął…w wakacje była wymieniana iszczeka pod głowicą…a teraz to juz nie wiem… :-/
Odpowiednia ilosc nalana jest płynu?
Wodą krązy?
Układ Odpowietrzony?
sprwadź
stan płynu czy nie wyciekł
wrzuć termostat do wrzątku i obserwuj czy się otworzy
czy chłodnica się nie zatkała… skuterek chodzi, i ręką sprawdzasz gdzie jest zimna a gdzie gorąca
czy przez przypadek nie podłączyłeś przewodów na odwrót co widziałem już u paru geniuszy
dobra jutro mam zamiar wyjąć silnik…i nie wiem co z tego będzie ale zmieńie uszczelke…jest taka opcja, ze poprostu mam zepsutą głowice
Tu wulgarne określenie nie było niezbędne. Jacob555
U mnie gotowalo wode gdy pasek byl na wykończeniu…to tez mozesz spr
Mi się woda gotowała w maladze, wywaliłem termostat ale nie pomogło. Okazało się że wirnik w pompie wody nie pracuje. Wymieniałem również simmering i łożyska w pompie wody. Ale to też nie dało zamierzanego efektu.
Może kup środek od rdzy. ( u mnie cylinder był pokryty rdzą i przez rdzę nie ochładzało cylka). No i to pomogło - na jakiś czas.
Ogólnie padał mi tłok, i cylinder też.